Eleccions municipals 2019

Junts per la Coma i la Pedra treballa per desencallar la situació de la carretera del Port del Comte

La candidatura s’ha reunit amb Isidre Gavín, secretari d’infraestructures i mobiiltat de la Generalitat de Catalunya, per solucionar el tema de la carretera que condueix al Port del Comte

per Redacció , La Coma i la Pedra, 24 de maig de 2019 a les 10:28 |
La candidatura s’ha reunit amb Isidre Gavín, secretari d’infraestructures i mobiiltat de la Generalitat de Catalunya
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

 Aquesta és una de les carreteres més transitades del municipi. A l’hivern és una de les artèries que condueix els esquiadors a les pistes d’esquí alpí del Port del Comte i a les pistes d’esquí nòrdic. Aproximadament, uns 4000 vehicles diaris transiten per aquesta via durant els caps de setmana de la temporada d’esquí. Aquest elevat volum de trànsit rodat i les complicades situacions climàtiques - cal treure neu de la via freqüentment - fan que l’asfalt estigui malmès en certs punts i converteixen el traçat en una via perillosa.
 

L’equip de Junts per la Coma i la Pedra és coneixedor d’aquests situació tan complexa i des      d’un primer moment va adquirir el compromís de treballar-hi per resoldre-ho. En aquesta línia, han concretat una reunió amb el secretari d’infraestructures i mobilitat, qui ha afirmat que       “aquesta carretera ha de ser una prioritat, de fet ja hi ha el projecte fet”. En el marc de la trobada, Gavín ha explicat que des de la Generalitat consideren que “les pistes d’esquí són una activitat que es considera motor econòmic de primera importància” i va agafar el compromís de solucionar la situació actual.
 

Tenint en compte que la Coma i la Pedra és un municipi petit amb una capacitat econòmica molt inferior a la qual ascendeix l’arranjament de la carretera afectada, la solució passa per incloure’l dins el Conveni d’Accessos a Pistes. La legislació vigent no permet a la Generalitat actual en aquelles carreteres que no són de la seva titularitat, “però això no serà un problema”, ha afirmat Gavín. La solució que el secretari d’infraestructures i mobilitat ha proposat als membres de Junts per la Coma i la Pedra passa perquè l’Ajuntament autoritzi la Generalitat a actuar en aquesta carretera que és de titularitat municipal mitjançant l’aprovació d’un Ple. Això permetrà a la Generalitat poder-hi actuar i fer-se càrrec dels costos que se’n derivin. Posteriorment a l’arranjament, la Diputació de Lleida serà l’encarregada de vetllar-ne el manteniment.
 

Des de Junts per la Coma i la Pedra es mostren satisfets amb la solució que se’ls planteja des de la Generalitat i adquireixen el ferm compromís “de vetllar-ho perquè el que ara és un projecte sigui una realitat el més aviat possible”.

 

Participació