Eleccions Municipals 2019

Marc Barbens presenta les solucions per reflotar el Centre Sanitari del Solsonès

Junts per Solsona es compromet a no deixar escapar la gestió del Centre Sanitari des de la comarca

per Redacció , Solsona, 23 de maig de 2019 a les 13:25 |
Marc Barbens i l'equip de Junts per Solsona en la roda de premsa amb motiu de la situació del Centre Sanitari
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
Marc Barbens defensa que la millor manera d’assegurar la sanitat pública local passa per una bona gestió i que l’actual direcció política ha quedat desacreditada 

 
“Si governem, el primer que farem serà convocar dues reunions per solucionar l’actual desgavell del Centre Sanitari. Una reunió amb tots els alcaldes de la comarca per anar a la una i una altrareunió amb tot el personal del Centre Sanitari per establir conjuntament un nou full de ruta compartit”. Amb aquesta afirmació, Marc Barbens, cap de llista de Junts per Solsona s’ha compromès a solucionar la greu situació que viu el Centre Sanitari del Solsonès i que és el principal problema que té actualment Solsona.  

 
Com bé és sabut, la plantilla del centre fa mesos que convoca vagues diàries de 5 minuts per reclamar una gestió adequada del Centre Sanitari per part dels actuals responsables polítics. Una situació mai vista a la ciutat i que palesa la gravetat del moment. Ni en els moments més difícils de la crisi, quan la situació financera de les administracions era del tot precària, s’havien viscut aquests episodis. I és que l’actual govern ha creat un dèficit de 104.000 euros a l’exercici 2018 i se’n torna a preveure per aquest any. Si segueix aquest govern “es tocarà moll de l’os i la permanència del Centre Sanitari tal i com l’hem conegut està en risc”.   


La legislatura ja va començar malament, només d’inici ja hi va haver una pujada de sous de la direcció política. Especialment, el sou del gerent -nomenat a dit- que va ascendir a 70.000 euros (més despesa de Seguretat Social). Així mateix, el traspàs econòmic que fa el Centre Sanitari al Consell Comarcal va ascendir de 107.000 euros als 180.000 euros que han passat aquests últims quatre anys. Finalment, l’impagament dels objectius complerts pel personal sanitari els anys 2017 i 2018 i la manca d’acord per l’increment salarial del sector públic ha portat les relacions als tribunals de justícia.   

També, hi ha problemes de funcionament diari que s’acumulen sense que s’hi vegi solució tot i les reiterades reivindicacions per part del nostre grup. N’és un exemple, el mal funcionament de la centraleta de telèfons que fa molt difícil contactar des de casa amb el Centre Sanitari i complica la vida a usuaris i el personal administratiu.  
 
El Centre Sanitari no només ofereix serveis d’atenció primària als ciutadans de Solsona i      comarca, sinó que també ofereix un ampli ventall de 16 especialitats mèdiques i de 14 proves que eviten molts desplaçaments a centres de salut de Manresa i Barcelona. A més a més, el centre actua com a base del SEM, la qual cosa permet que es pugui actuar amb celeritat davant d’urgències mèdiques que requereixen un trasllat immediat del pacient. Al Centre Sanitari també s’hi troba l’espai sociosanitari -el que popularment es coneix com “la planta” - que permet que els malalts puguin estar-s’hi per recuperar-se de certes dolències sense necessitat d’haver de ser a Manresa.   

Aquest munt de serveis que ofereix el Centre Sanitari -gràcies a l’esforç de tots els  professionals que hi treballen i també dels gestors que en el seu moment es van arremangar perquè això fos possible- estan en risc. Evidentment, que sempre són millorables i ampliables però ara mateix estem més a prop de reduir-los. El motiu que provoca que la situació sigui tan greu és la mala gestió que han fet els responsables polítics. D’altra banda, sempre estarem d’acord en millorar el finançament que rep la nostra sanitat pública però difícilment el podrem millorar si no tenim la casa endreçada.   

Les solucions que proposen des de Junts per Solsona passen per presentar un Pla de viabilitat del Centre Sanitari i establir un rumb conjunt amb el personal que contempli tots els temes pendents sobre la taula. Eixugar el dèficit creat per la direcció política a través de la devolució dels diners al Centre Sanitari i el pagament dels objectius complerts els anys 2017 i 2018.  Solucionar d’una vegada per totes el servei telefònic per facilitar el contacte dels usuaris amb el centre i deixar de dificultar la tasca al personal d’administració. Volen recuperar la confiança de les empreses solsonines per recuperar les revisions laborals i gestionar de manera eficaç les relacions amb mútues privades per poder augmentar els ingressos. “En definitiva, treballarem per aportar un període de calma i estabilitat al Centre Sanitari”, ha sentenciat Barbens.

 

Participació