Entrevista: Eleccions municipals 2019

Marc Barbens (Junts per Solsona): «Som els únics, que defensem que la gestió del Centre Sanitari es quedi aquí a la comarca»

El cap de llista de Junts per Solsona respon les preguntes dels lectors de NacioSolsona

per Redacció, Solsona, 22 de maig de 2019 a les 22:21 |
Marc Barbens | Ramon Estany


- Tenint en compte que la instal·lació de la gespa artificial al camp de futbol es va produir ja fa 12 anys, junt amb un l’ús intensiu al que ha estat exposada, quina actuació en pensen fer?
El manteniment de les instal·lacions esportives sempre ens ha preocupat, i l'ajuntament ha reconegut finalment que no s'ha invertit prou en els equipaments esportius.

L'ajuntament no ha fet previsió per renovar-los i nosaltres proposem que a partir d'ara hi hagi una planificació del manteniment de les instal·lacions, veient la vida útil i sabent cada any com estem i preveient-ne alhora el finançament necessari.
I al camp de futbol, hi ha tres actuacions urgents: la gespa, un accés per a persones amb mobilitat reduïda i uns nous vestidors. 

-La seva política respecte taxes i tributs municipals, particularment l'IBI. Voldria una resposta concreta, amb percentatges d'increment o decrement (el que tinguin pensat fer), no em vinguin amb que faran una "fiscalitat que no asfixii el contribuent" o "no apujarem impostos". Xifres concretes, sisplau.

Amb l'IBI ens ho volem mirar amb calma per què és cert que hem demanat els números i com quedava amb la darrera actualització i regularització, i ara per ara, no sabem aquesta informació. Coneixent les dades,  podrem estudiar a rebaixar l'IBI, per que a Solsona l'impost de l'IBI és bastant important.-Quina és la seva posició respecte la recollida d'escombraries porta a porta. No creuen que al ser un tema estratègic i transversal no haurien de fer una consulta ciutadana informant de tot, incloent l'increment de despesa que suposarà?

Nosaltres estem a favor del porta a porta, el que no estem d'acord és a veure passar un camió amb un peó carregant les bosses de terra cada dia. Creiem que hi ha diferents problemàtiques a Solsona: nucli antic, Vinyet, edificis alts, cases unifamiliars.
Un porta a porta clàssic com planteja l'actual equip  d'ERC, amb això no hi serem, no volem veure una Solsona bruta. Però sí estem a favor que cal augmentar l'índex de reciclatge, no només pel tema mediambiental, sinó també per l'econòmic. La nostra proposta és un porta a porta que mantingui les actuals zones de contenidors, però amb tecnologia intel·ligent, i mecanismes amb targetes i bossa amb codi de barres que puguin fer una lectura de qui és cada bossa i es pugui cobrar una taxa en funció del millor o pitjor reciclatge. 
I sí, creiem que com que serà una inversió important a la ciutat, veuríem bé que es fes una consulta popular, per que el porta a porta canviarà molt Solsona.

M'agradaria saber el motiu pel qual la seva oposició a ERC ha estat tan fluixa en el tema del Centre Sanitari i més quan al seu dia ERC no feia altra cosa que criticar-ne la gestió i l'aportació d'aquest al Consell Comarcal. A què es deu el seu silenci?

Hem fet l'oposició que tocava. Altra cosa és el que surt a la premsa. El Centre Sanitari és un ens gestionat pel Consell Comarcal però també des de l'ajuntament és el principal servei que té Solsona.
Nosaltres hem fiscalitzat i molt al govern en aquest tema, si bé la translació que ha tingut a la premsa no ha sigut oportuna.
Nosaltres hem explicat molt bé la nostra postura, hem criticat la mala gestió, els 104.000 euros de dèficit, l'augment de 107.000 euros a 180.000 euros d'aportació del Centre Sanitari al Consell Comarcal, i a més a més, hem aportat solucions.
Sé que és un tema que ERC no en vol parlar per què mostra la mala gestió que ha fet aquests quatre anys, i sobretot mostra el perill que plana sobre la sanitat pública de Solsona i comarca, de cara al futur, per que tant el PSC com la CUP estan d'acord que marxi d'aquí la gestió, i ERC no ho diu pero....
Nosaltres som els únics , i ho vaig dir clar al debat, que defensem que la gestió es quedi aquí a la comarca, per que si se'n va, perdrem les proves complementàries, les proves mèdiques i les especialitats mèdiques i es podria convertir en un CAP "a seques". 
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a NacioSolsona: noms i cognoms, partits, sigles i municipis

 

Participació