Entrevista al candidat

Jordi Peña (VOX): «Cal millorar alguns temes, com l'assistència policial a les nits»

VOX ha estat la sorpresa aquestes eleccions municipals a Solsona, si bé en les eleccions del 28 d'abril passat, només va aconseguir 78 vots.

per Ramon Estany, Solsona, 22 de maig de 2019 a les 18:15 |
Jordi Peña, alcaldable per VOX a Solsona | Ramon Estany


Jordi Peña González, (Manresa, 1959), és el cap de llista de VOX a Solsona. Viu a la capital del Solsonès des de fa temps, i treballa al bar-restaurant Sant Antoni. Va fer els estudis obligatoris fins a Batxillerat i sempre ha treballat a l'àmbit de l'hostaleria, com a cambrer i cuiner. És pare de tres fills, el Jordi, de 40 anys, l'Ivan de 39 i la Vanessa de 35.

T'havies sentit mai atret per la política, et sents una persona política?

No, m'hai m'havia passat pel cap entrar en la política, el que passa és que de sempre soc de dretes, i franquista de tota la vida, i he tingut l'oportunitat de trobar un partit que més o menys té les mateixes idees que jo.

Us ha costat molt muntar una llista de VOX a Solsona?
No, el que passa és que aquí la gent de Solsona és molt reàcia. S'apunta a la llista però no volen destacar pel que diran.

-Quines coses trobeu malament a Solsona i s'haurien de millorar?

Solsona, com a ciutat, està força bé, però cal millorar alguns temes, com l'assistència policial a les nits. Cal més vigilància per la gent que ens està destrossant la joventut.
Per exemple, les escales que donen a la Plaça del Consell, abans es tancaven a la nit, i ara no, i no s'hi pot passar ni de dia ni de nit per la brutícia i per aquest jovent amb botelló que sempre dona problemes.
També estan molt mal cuidats els parcs, per exemple el dels Jubilats, ple de gossos i brutícia, i a la nit no t'hi pots ni acostar.

I quines altres propostes teniu?
Creiem que s'ha de vetllar pel Centre Sanitari. Tenim molt bons professionals i eines, però quan un metge es jubila, ja no se'n posa cap de nou, i el personal va saturat.
Cal vigilar també el trànsit urbà. A les hores punta no es pot agafar el cotxe o aparcar. Hi ha gent de fora que ja no ve a Solsona per que no hi ha aparcaments.

I amb el tema d'inversions i projectes, no teniu cap proposta?
Nosaltres no volem prometre coses que no farem, com fan els altres partits; que si piscina climatitzada, que si eixamplar el Pont. Tot això fa molts anys que se'n parla, i no es fa. Això és enganyar a la gent per agafar vots.
A nosaltres no ens sap greu tenir menys vots per prometre només el que sí podem fer.

-Com veus el turisme a Solsona?
Es podria millorar, és el que dona diners a la ciutat. Hem de vetllar per que sigui un turisme que torni i repeteixi la visita.

Si el dia 26 obteniu representació a l'Ajuntament, amb quina actitut us hi posareu?
Com que som novells, vindrem primer a escoltar, i després a replicar, però respectant-nos tots. Segons les propostes que facin, hi estarem d'acord o no. I sobretot, que quedi clar, no som ultradreta, som de dretes. Els ultres són els qui fan malifetes, com els qui pinten el jutjat, o els qui provoquen aldarulls als partits de futbol. Nosaltres encara no hem fet malifetes, i espero que no en fem mai.

-Finalment, com us definirieu personalment la llista de VOX a Solsona?
Som una llista de persones modestes i treballadores. Tenim molt clar que la persona que està a l'ajuntament és un treballador pel poble.
Tant de bo VOX pugui entrar a l'Ajuntament, encara que sigui amb un regidor, però et puc assegurar, que jo continuaré treballant a la meva feina.
 

 

Participació