Diversitat

El Solsonès commemora el Dia internacional de les famílies reivindicant la diversitat

Des del SAI del Solsonès es vol incidir en la necessitat de prendre consciència dels diferents tipus de models familiars com a factor enriquidor

per Redacció, Solsonès, 14 de maig de 2019 a les 16:02 |

Existeix més d’un model de família i tots són igual de vàlids; viu com vulguis. Aquesta expressió resumeix un dels objectius que s’ha fixat el servei SAI del Solsonès en la campanya de conscienciació que es va iniciar la setmana passada i que es reforça coincidint amb el Dia internacional de les famílies, el 15 de maig.

Dijous passat va arrencar la campanya que porta per lema “Toc toc, qui hi ha? Obre la porta a la diversitat familiar”, que té per finalitat fer visible la diversitat familiar i reivindicar l’existència i la normalització de diferents models des d’àmbits com l’educació, la sanitat, els  serveis o la feina.


El tècnic responsable del SAI manifesta que “quan obrim una porta, sovint no sabem que hi darrere, però anem condicionats per molts prejudicis i creences”. D’aquí que considerem “normal” allò que sempre se’ns ha fet veure. El tècnic subratlla que “cal obrir aquesta normalitat, deixar de pensar en blanc i negre i que «normal» englobi tots els colors”.

Des del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Solsona es concep aquesta campanya com «una oportunitat» per conscienciar la societat en relació a l'estat en què es troben les famílies, els seus desafiaments i problemes i, al mateix temps, per promoure accions apropiades per a la seva defensa.

Així doncs, en el marc del Dia internacional de les famílies, es defensa la llibertat de viure com i amb qui es vulgui sense discriminacions, trencant el model heteronormatiu que ens han imposat com a canònic i s’emplaça la ciutadania a acceptar la diversitat com a riquesa per mostrar-se lliurement en tots els àmbits de la vida.Paral·lelament, enguany amb el lema #SortimDeLaPantalla, la Direcció General de Famílies promou una campanya per fer reflexionar i orientar les famílies i les persones adultes sobre ekl bon ús de les tecnologies. Es parteix de la premissa que “les famílies som el millor tutorial per al bon ús de les pantalles”.

 

Participació