Música

El cardoní Xavier Ventosa premiat al certamen de la Sardana de l’Any

per Redacció, Cardona, 13 de maig de 2019 a les 22:36 |

El passat diumenge 12 de maig, a la tarda, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona va tenir lloc l’entrega de premis de la 30a edició de la sardana de l’any, organitzat per la Confederació Sardanista de Catalunya. En aquesta vetllada el públic escollia la sardana de l’any 2018 entre les deu finalistes. A part, però, un jurat format per músics professionals atorgava el Premí de la Crítica i el Premi Joventut, aquest darrer destinat a promoure la composició de sardanes entre els autors menors de 30 anys.

El premi Joventut 2018 va recaure en la composició “El secret d’Olesa” del compositor cardoní Xavier Ventosa. La sardana guardonada va ser escrita per festejar el 60è aniversari de l’Agrupació sardanista d’Olesa de Montserrat. Ventosa ha guanyat aquest premi per tercer any consecutiu; el 2016 amb la “Sardana n.5” i el 2017 amb “Nadal Montserratí”.


En aquesta ocasió l’entrega de premis va ser a mans del molt honorable president de la Generalitat Quim Torra, la honorable consellera de cultura, Mari Àngela Vilallonga i el president de la confederació sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado. La resta de guardonats varen ser Alfred Abad i Carles Santiago (accèssit) pels premis populars, Marc Timón i Enric Ortí (accèssit) pel Premi Crítica. Lluc Vizentini va ser reconegut amb l’accèssit del Premi Joventut.

 

Participació