Centre Sanitari del Solsonès

Marc Barbens: «El dèficit no s'arreglarà fent fora a la gent»

CiU del Consell vota desfavoŕablement a l’amortització de la placa de Cap d'Administració del Centre Sanitari

per Redacció , Solsona, 12 de maig de 2019 a les 17:39 |
El portaveu del grup de CiU al Consell Comarcal, Marc Barbens | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el passat Ple del Consell Comarcal, Marc Barbens, portaveu del grup comarcal de CiU al Consell, va criticar durament la proposta d'amortització del lloc de treball de Cap d'Administració del Centre Sanitari del Solsonès.
Barbens va dir que votarien desfavorablement a l'acord per diverses raons:- Per les formes en qué s'ha informat d'aquest tema als diferents grups polítics.

- Per que el comitè d'empresa del Centre Sanitari tampoc no tenia informació del que s'anava a aprovar al Ple del Consell i "no hi ha comunicació ni transparència cap a ells. I tampoc la persona afectada no tenia cap tipus de comunicació."
- Barbens també es mostrà disconforme amb que totes les funcions del Cap d'Administració siguin assumides per altres treballadors , per que genera un volum de feina molt important.

- El cap de l'oposició al Consell també ha recordat el traspàs de diners del Centre Sanitari al Consell que amb el govern d'ERC va augmentar de 107.000 euros a 180.000 euros i que algunes de les tasques que fa el Consell les podria assumir el Cap d'Administració.
- Afegeix el portaveu de CiU que "és una amenaça cap als treballadors que han sigut valents i han portat a judici les decisions de la Direcció" i que "es crea inseguretat i no fa ambient de calma cap al Centre Sanitari". Barbens rebla que "es posa una espasa de Damocles sobre el personal. avui és el Cap d'Administració i demà pot ser un altre".
- I finalment, lamenta que "crearà una indemnització i un fort cost per al Consell de dimensions molt grans" que "a 15 dies d'unes eleccions ens sembla inapropiada la decisió per qué qui vingui després haurà d'assumir el cost de l'acomiadament".

I conclou que "No podem culpar de la mala gestió i dèficit als treballadors del Centre Sanitari. Cal que ho assumeixin els responsables polítics i la presidenta."En el seu torn, (Posicio Erc) la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón va defensar la decisió de la direcció, recordant que el cost del Cap d'Administració era de 85.000 euros, deu vegades superior al que hi ha ara amb l'actual model de gestió administratiu, i que "la obligació nostra com a gestors de l'ens en un moment de dèficit és aturar-lo, reduir-lo o revertir-ho." "No podem fer veure que no passa res davant d'aquest escenari". "Som els defensors de la institució i de tots els ciutadans i ciutadanes que en fan us", va reblar.

Encara en un torn de rèplica, (Replica Marc Barbens) Marc Barbens va afegir que "El dèficit no s'arreglarà fent fora a la gent", "no se solucionarà amenaçant al personal que hi treballa". 

 

 

Participació