Música

La Coral Estel Sant Jordi celebra el seu 25è aniversari

La Coral Estel Sant Jordi de Solsona organitza un acte cultural amb diverses entitats i celebra així un quart de segle de trajectòria

per Redacció, Solsona, 2 de maig de 2019 a les 18:08 |
Coral Estel Sant Jordi (Foto Lluís Closa)

Grup de Country (Foto Lluís Closa)


El passat dijous, dia 25 d’abril, va tenir lloc a les cinc de la tarda, al Casal Cívic Xavier Jounou de Solsona, l’acte d’aniversari de la Coral Estel Sant Jordi, en aquest cas, precisament, per celebrar que l’entitat ja compta amb 25 anys de música i cançons a les seves espatlles. Per fer-ho possible, la mateixa coral va organitzar un acte cultural amb la participació de diverses entitats: l’Escola Municipal de Música de Solsona, el grup de Country, el grup de Català i el grup de Ball en Línia del Casal Cívic Xavier Jounou, i la mateixa Coral Estel Sant Jordi. Per tant, l’esdeveniment va comptar amb més d’un centenar de persones i la presència de l’il·lustríssim senyor alcalde de Solsona, David Rodríguez.

Grup de Combo de l'Escola M. de Música de Solsona (Foto Lluís Closa)


En primer lloc, els alumnes de l’Escola M. de Música de Solsona, concretament el quintet Taxenko, compost per Anna Agut, Anna Gangolells i Júlia Garcia als violins, i Carles Marcos i Marta Casas als clarinets, ens van oferir dues cançons, Monody (The Fat Rat) i una Polka (Popular). A continuació, el grup de combo format per Ton Garriga (guitarra elèctrica), Quim Pensí (bateria), Laura Ribó (veu) i Lluc Jané (saxo), van interpretar Tu fas (Doctor Prats), Hey brother (Avici) i Apropa’t (Itaca band).

Quintet Taxenko (Foto Lluís Closa)


Seguidament, el grup de Country, ens va ballar quatre cançons del seu gènere, que van agradar molt i van posar ritme a la sala. En tercer lloc, els del grup de català, van fer lectura de diversos textos. Una mica d’història sobre el patronatge i la llegenda de Sant Jordi, lectura del Cavaller Sant Jordi a càrrec de Domènec Armengol i Coscolleda, Sant Jordi gloriós de Josep Ma. de Segarra i La porta oberta de Joana Raspall, a càrrec de Dolors Capdevila i Colell, La rosa de paper de Vicent A. Estellés a càrrec de Joan Angrill i Balletbó i Abril de Miquel Martí i Pol, a càrrec de Ma. Carme Avellaneda i Codinas. A continuació, els del grup de Ball en Línia, van amenitzar la tarda amb quatre temes i un de propina que també van saber posar-se de seguida el públic a la butxaca. I per acabar, la Coral Estel Sant Jordi va cloure l’acte amb quatre cançons: El meu avi (J.Ll. Ortega i Monasterio), Mil ocells (Txarango), Cànon de la Pau i Lola, la tavernera (Carles Casanovas i Rigall).

Grup de Català (Foto Lluís Closa)


Va ser una tarda molt agradable que va acabar amb un berenar per a tots els participants i assistents a càrrec de la Coral Estel Sant Jordi. Cal esmentar el fet que, per l’ocasió, es va editar i repartir un punt de llibre que es va donar com a agraïment, a tothom. L’acte va ser un èxit i totes i tots van marxar molt contents, i per això cal agrair a tots aquells que el van fer possible, la seva dedicació i el seu esforç.
 

Ball en Línia (Foto Lluís Closa)

25è Anivesari Coral Estel Sant Jordi (Foto Lluís Closa)

 

Participació