eleccions municipals 2019

ERC Solsona inicia una ronda de visites a empreses, barris i entitats locals

El suport al teixit empresarial i associatiu solsoní forma part de les principals línies estratègiques que la formació es disposa a seguir

per Redacció, Solsona, 1 de maig de 2019 a les 22:24 |
Visita d'ERC Solsona a Trepovi


L’equip liderat per David Rodríguez és conscient que les empreses de la ciutat són claus per incrementar la ocupació al territori i reforçar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes. D’aquesta manera, els republicans posen la mirada en el desenvolupament local, que passa per garantir, consolidar i acompanyar les empreses existents, la bona salut de les quals es tradueix en una major qualitat de vida dels solsonins. Segons paraules del líder republicà, “les companyies locals són les que no marxaran del municipi i, per tant, necessiten un suport institucional inqüestionable”. 

Així doncs, ERC Solsona té clar que cal seguir la tasca iniciada en passats mandats que vetlla pels espais econòmics i socials locals. En aquesta línia, el candidat a la reelecció posa com a exemple la bona entesa entre l’Ajuntament de Solsona i l’empresa Trepovi, la qual cosa ha permès la compra de terrenys per part de la companyia al polígon de Santa Llúcia per tal d’ampliar la seva planta, que compta amb una plantilla de 40 persones a dia d’avui.

 
Les entitats locals: la riquesa de la ciutat
Per altra banda, la candidatura republicana també ha encetat diverses visites a diferents entitats socials, esportives i educatives de la ciutat. Rodríguez considera que el teixit associatiu ha de tenir una especial atenció. En el cas de les entitats socials, el grup municipal és conscient de la funció que fan, “la qual no podem suplir les institucions”, reflexiona Rodríguez. Quant als conjunts esportius, el suport ha d’atorgar-se en la línia de les instal·lacions, que han pogut gaudir de millores malgrat encara resti molta feina per fer.

Per aquest motiu, ERC Solsona vol seguir amb la tasca de continuar donant-hi suport. Pel que fa a l’àmbit educatiu i cultural, la formació municipal vol fer de Solsona una ciutat educadora i bona part d’aquest objectiu exigeix l’acompanyament als col·lectius i espais que fan possible l’educació de qualitat a casa nostra. Judit Gisbert, nova incorporació amb important implicació i participació social, considera que les entitats són el pal de paller de la vitalitat del poble  i, per tant, “necessitaran un acompanyament juntament amb tots els barris per tal d’explicar el projecte d’ERC Solsona i així generar un intercanvi de propostes”. 

 
 
 
 
Els barris, mentors de la qualitat de vida
Pel que fa als barris, el grup considera que són àmbits pels quals cal treballar, sobretot, la qualitat de vida i el manteniment de les seves infraestructures. Per aquest motiu, la formació municipal vol seguir aprofundint amb la figura del regidor de barri – ha permès crear un acostament efectiu entre consistori i districte – així com en la supressió de barreres arquitectòniques i les reformes urbanístiques. Per tant, eines com la participació ciutadana i l’urbanisme seran claus per al desenvolupament dels districtes solsonins. 
Amb tot, l’alcalde considera que aquestes trobades permetran als nous i noves membres del grup tenir coneixement ple i directe de les realitats de les entitats, les empreses i els barris locals. 
En els propers dies, ERC Solsona presentarà la totalitat del seu programa electoral, que romandrà obert per recollir les propostes de l’entorn empresarial, associatiu i civil de la ciutat. 
 

 

Participació