Territori de Masies

Organitzen una ruta interpretativa per l'entorn de Sallent i un vermut Tasta Territori

La quarta ruta interpretativa del projecte Bassadòria tindrà lloc a l’entorn natural de Sallent (Pinell de Solsonès) el dissabte 4 de maig a les 9 del matí

per Redacció, Pinell de Solsonès | 1 de maig de 2019 a les 08:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Territori de Masies des de la seva gent! Ruta guiada per veïns/es i naturalistes. A càrrec del Ramon de la casa Torralta, i de l’Albert i el Fermí del Grup de Natura del Solsonès.


Iniciarem la ruta a Sallent, antic nucli ocupat des de l’època ibèrica. Coneixerem la geologia  i la història de la zona. Veurem els canvis que ha sofert el territori en el darrer segle, des del cultiu de la vinya a l’explotació forestal pel carboneig i la fusta de pinassa. Descobrirem els hàbitats riparis de les rieres de Sallent i Lloberola, aprenent quines espècies hi viuen i meravellant-nos amb salts d’aigua i basses. Una ruta variada per la història, l’aprofitament del medi i els ecosistemes d’una part dels municipis de Pinell de Solsonès i Biosca.

A més, també hi haurà una identificació col·lectiva d’elements emblemàtics pels serveis ambientals. Parlarem d’elements i espais d’interès natural, ciència ciutadana i custòdia participada.


Per tothom qui vulgui tancar la jornada amb un vermut, Tasta Territori organitza una degustació de productes local.

Per inscripcions a la ruta i reserva del vermut podeu enviar un correu electrònic a informacio@territoridemasies.cat o trucar al 693 054 437.


Més informació a territoridemasies.cat

 

Participació