Institut

12 alumnes de l'Institut s'han classificat entre el 6% millors a la prova Cangur

per Redacció, Solsona, 30 d'abril de 2019 a les 15:50 |
1er de Batxillerat

La setmana pasada es van conéixer els resultats de la  vint-i-quatrena edició de la prova Cangur, celebrada el dia 21 de març a Catalunya. Es va organitzar, també, en setanta cinc països d’Europa, Àsia i Amèrica.  Això fa que sigui ben viu el sentiment d’una comunitat que, com diuen els estatuts del Cangur, participa en una activitat científica multitudinària.

En l’edició d’enguany ha continuat l’augment de la participació a Catalunya, arribant a un màxim històric d’uns cent vint-i-cinc mil inscrits entre primària, secundària, batxillerat i cicles.


Seguint amb la idea diferenciadora del Cangur català respecte el sistema d’organització d’altres països, l’alumnat dels diferents instituts es va agrupar en seus, repartides entre centres universitaris, centres cívics, entitats i instituts com és el cas del nostre. Pel que fa als diferents centres, la participació també ha augmentat considerablement en els últims anys, de manera que enguany hi han participat 1136 centres de Catalunya, cosa que ha suposat un augment d’un 3,6 % respecte l’edició anterior.

Els alumnes de l’institut Francesc Ribalta que hi van participar van obtenir uns extrordinaris resultats en la classificació final: Ibai Larrañaga Piqué Núria Navarro Casafont, Clara Clotet i Gómez, Adrià Sarri Oriola, Irune Melgosa Galeanao, David Casaldàliga Cots, Nil Vantolra Rodríguez, Núria Gilibets Fernàndez, Guiu Altés Moré, Jordi Porredon Blàzquez, Júlia Villaró Cañizal i Ferran Algué Cases  es van classificar dins del 6% de les puntuacions privilegiades de Catalunya.
D’aquests alumnes cal remarcar, molt especialment, la classificació final en el 1% de millors puntuacions catalanes en el nivell de primer de batxillerat del Guiu Altés Moré i del Jordi Porredon Blàzquez.

1r ESO


La classificació final en l’àmbit intern del nostre centre ha estat la següent:

Nivell 1r d’ESO
1r   Nil Nicolás Colilles
2n  Núria Solé Serra
3r  Adil Challali Hidalgo

2n ESO


Nivell 2n d’ESO  
1r  Ibai Larrañaga Piqué   i   Núria Navarro Casafont
2n  Clara Clotet Gómez
3r  Adrià Sarri Oriola

3r ESO


Nivell 3r d’ESO
1r  Irune Melgosa Galeano
2n David Casaldàliga Cots
3r  Nil  Vantolra Rodríguez

4t ESO


Nivell 4t d’ESO
1r  Abdel Boumazzough Boumazzough
2n Núria Burés  Baiget  i   Núria Florensa Carrera

Nivell 1r batxillerat i cicles formatius
1r  Guiu Altés Moré
2n  Jordi Porredon Blàzquez
3r  Júlia Villaró Cañizal

2n Batx


Nivell 2n batxillerat
1r  Ferran Algué Cases
2n  Judit Merino Moreno
3r  Martina Nosàs Montaner

Tots aquests alumnes han estat premiats durant l’acte del certamen literari del passat divendres 26 d’abril, que va organitzar l’institut a la Sala Polivalent de Solsona.

Des de l’institut donem l’enhorabona a les 330 noies i nois del nostre centre que han participat en la Cangur 2019, perquè és una constatació de l’èxit de veure com una bona part del jovent es realitza personalment en activitats que els engresquen i alhora, a través de l’esforç, els formen per al seu futur.
 

Institut Francesc Ribalta

 

 

Participació