Pasqua

Centenars de romanesos han celebrat la Pasqua Ortodoxa a Solsona

S'hi han aplegat aquest dissabte al vespre a l'església del Cor de Maria

per Ramon Estany, Solsona, 28 d'abril de 2019 a les 08:03 |

 

 

Aquest dissabte 28 d'abril, segons el calendari litúrgic de l'església ortodoxa és Dissabte Sant, jornada prèvia a la Pasqua per a milions de fidels d'aquesta confessió cristiana. I a Solsona, centenars de fidels de la comunitat ortodoxa romanesa de la ciutat i municipis veins, han celebrat la seva Vetlla Pasqual a l'església del Cor de Maria, un temple que la parròquia de Solsona cedeix a la comunitat romanesa en aquestes ocasions especials.
Els fidels han anat omplint el temple a partir de les 10 del vespre per seguir amb devoció una celebració estat presidida pel pare Dan, sacerdot ortodox que té cura de les comunitats romaneses de Solsona i Guissona.


La missa comença amb les pregàries dels fidels als seus éssers benvolguts i amb l’encesa de ciris per a commemorar el Dissabte de Pasqua.
A mesura que van arribant els fidels a l'església amb el seu corresponent fanalet o ciri encès, la cerimònia adquireix una dimensió de profunda devoció, especialment amb els llums apagats de l'església i les portes completament obertes atès que l'església està plena a vessar. El sacerdot ortodox surt a fora, davant el temple, seguit dels fidels, i entonà uns himnes amb un ciri pasqual, un incensari i un llibre d'evangelis.
Després, tornen a dins al temple, i continuen les pregàries i cants.

 

Foto: Ramon Estany 

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

 

 
 

 

 

Participació