Cultura

Del despatx d'una oficina bancària a la Capella del Claustre

Amb motiu del canvi d'oficina de Solsona, Caixabank ha donat a la Confraria del Claustre el vitrall de la mare de Déu que presidia el despatx del director de l'oficina

per Ramon Estany, Solsona | 26 d'abril de 2019 a les 06:28 |
El director d'Àrea de Negoci de Caixabank, el president de la Confraria del Claustre i el director de l'oficina, davant del vitrall | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana, les dues oficines de Caixabank a Solsona, al carrer Llobera i a la carretera de Manresa, es traslladen a una de nova que centralitzarà tots els serveis, a l'avinguda del Pont.
És a l'oficina del carrer Llobera, on es guardava una petita joia, un vitrall de la Mare de Déu del Claustre, del segle XX i que només se sap que ja hi era per l'any de la Coronació, el 1956, segons explica Mn. Josep M. Besora, president de la Confraria del Claustre.

Amb bon criteri, els responsables de l'oficina bancària, veient que han de deixar el local, han cregut que aquest vitrall podria un destí millor i han decidit donar-lo a la Confraria del Claustre de Solsona.
Aquest dijous ha tingut lloc la signatura de la donació de l'esmentat vitrall. Per una banda, han signat el director d'Àrea de Negoci, Sr. Albert Requena, i per l'altra, el president de la Confraria del Claustre, Mn. Josep M. Besora.

Segons el document signat, es tracta d'una donació "perpètua i gratuïta" del vitrall que representa la Mare de Déu del Claustre, fins ara propietat de Caixabank i que podran disposar en la forma i el lloc que estimin convenientment els responsables de la Confraria.
La Confraria assumeix les despeses d'extracció i recuperació de l'esmentat vitrall.

Mn. Josep M. Besora ha explicat a NacióSolsona que ja tenen pensat un lloc per posar aquest vitrall, que seria en una estància de la Capella del Claustre, un finestral que només requeriria una petita reforma. D'altra banda, s'està investigant quin artista o taller va fer aquest vitrall.

Foto: Ramon Estany

 

Participació