Gent Gran

Arrenca el projecte per connectar la gent gran de la comarca

per Redacció , Solsonès, 15 d'abril de 2019 a les 18:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Connec-tic familyar es posa en marxa davant dels veïns de La Molsosa i Pinós com un mitjà per connectar, a través d’una aplicació, els veïns del sud del Solsonès
El projecte per connectar gent gran dels municipis del sud del Solsonès ja és una realitat. Aquest dimecres va arrencar, davant de diversos veïns de La Molsosa i Pinós, com una prova pilot amb la qual es pretén connectar la gent gran dels pobles rurals a través d’un aplicatiu informàtic.


Connec-tic Familyar, que s’ha iniciat amb 6 veïns, consisteix en la cessió d’una tauleta digital a l’usuari, la qual disposa d’una aplicació que permet les videotrucades, missatgeria, gestionar notificacions a la pantalla i establir un calendari que es pot utilitzar per a la medicació o esdeveniments diversos. Aquest projecte està pensat per dotar a la gent gran d’aquests municipis del sud del Solsonès, de mecanismes per apropar-los als diversos serveis i potenciar la seva interacció a través d’una plataforma.

Els primers usuaris del servei disposaran de dues tècniques de referència de l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Solsonès, que estaran en contacte permanent amb els usuaris, i a qui poden adreçar-se en cas de qualsevol dubte.


L’aplicació Connec-tic Familyar pretén evitar l’aïllament social de les persones grans, ajudant-los a seguir en contacte amb la família, amics i entorn social, en la gestió del dia a dia. L’objectiu d’aquesta aplicació és també aportar tranquil·litat als familiars en saber que la gent gran estan atesos en tot moment i connectats de manera fàcil i segura amb els professionals i serveis que necessiten per a la cura i benestar de la persona gran.

La prova pilot, gestionada pels Serveis Socials del Consell Comarcal del Solsonès, ha estat subvencionada a través d’un ajut de l’Obra Social La Caixa i forma part d’un projecte sol·licitat per la Fundació Volem Feina i el mateix Consell Comarcal.

 

Participació