Associació Fènix

«Celebra la vida desprès del càncer» conferència al paranimf de la Universitat Central amb el Dr. Esteller

per Redacció, 15 d'abril de 2019 a les 17:40 |

L’associació Fènix ha participat a la jornada “Celebra la vida desprès del càncer”, una iniciativa organitzada per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), amb l’objectiu de donar veu a les persones que han superat un càncer, sensibilitzar la societat sobre les dificultats que han d’afrontar i fer visibles les seves necessitats. Com a acte simbòlic s’ha creat un mural de flors (gerberes) de la solidaritat, on cada participant ha pogut col·locar una gerbera com a símbol d’amistat i unió, que ha servit per retre homenatge a tots aquells que han superat un càncer, als acompanyants i els que continuen, encara, per aquest llarg camí.

La taula, exposant els serveis de Fènix


La jornada, celebrada a l’edifici de la Universitat Central de Barcelona,  ha inclòs, conferències, tallers, taules de diàleg, activitats esportives i concerts. A més les entitats federades, com Fènix,  han disposat d’un espai per donar a conèixer els serveis i activitats que ofereixen.

El mural solidari de gerberes


La conferència inaugural amb el títol “Present i futur dels nous tractaments” ha anat a càrrec del Doctor Manel Esteller, Director del programa de d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut de Recerques Biomèdiques de Bellvitge i Director de l’Institut de Recerca contra  la leucèmia Josep Carreras,  oferint un horitzó d’esperança als pacients oncològics.  L’Associació Fènix ha intervingut en la taula “Que necessito saber abans de tornar a la feina” presentant a la ponent, experta en relacions laborals i salut, Sra. Dolors Fernández, explicant  com gestionar la reincorporació laboral.

 

 

Participació