Escola Arrels

«Si no t’estimes a tu mateix, no podràs fer coses extraordinàries»

per Redacció, Solsona, 14 d'abril de 2019 a les 16:58 |

Des de fa anys, la nostra escola aposta per una educació basada en el creixement personal de cada infant, on l’educació emocional n’és el pal de paller.
Ja des de petits, s’inicien en el camí del coneixement d’un mateix per a poder autogestionar-se millor i comprendre més bé els altres. Els nens i nenes de primer i segon a través de la cooperació, la descoberta i l’experiència, es van coneixent millor a ells mateixos, tot veient les seves habilitats i les seves flaqueses.

Al llarg del curs, es treballen diferents destreses relacionades amb l’educació de les emocions, per aprendre a gestionar tot allò que senten i saber acceptar les conseqüències dels seus fets.

Aquest treball es fa a partir de rutines diàries, projectes al llarg del curs, etc. Un exemple en són els pals de les emocions, on cada dia els alumnes comparteixen amb els altres el seu estat d’ànim i el que li provoca.

A les nostres aules també ens acompanya la tortuga. A través d’un conte ens ajuda a gestionar-nos individualment davant d’una situació complicada.

A més a més del dia a dia, aquest any hem tingut l’oportunitat de sumar a tot el treball de l’escola, les colònies a  “La Granja”, una granja escola experta en el treball de les emocions. Els infants van tenir l’oportunitat de viure l’aventura del “Bosc Encantat”.


En aquesta aventura van poder treballar la imaginació, la confiança, l’amistat i l’amor. Però sobretot, els nens i nenes van afrontar-se a algunes de les seves pors, tot adquirint habilitats i destreses per gestionar-ho autònomament.
Tal com exposa Rafael Bisquerra, l’educació emocional és “un procés que s’aprèn i que té com a objectiu el desenvolupament de competències emocionals: ser conscient i saber gestionar les emocions. Tot plegat és un pas essencial per establir bones relacions amb altres persones i fer possible la convivència en pau”.

Des de l’escola oferim eines i recursos als infants per ajudar-los a  formar-se com a persones, establint relacions socials saludables tot contribuint a la construcció d’un món millor.

 

Participació