Cultura, tallers, jornades, seminaris, activitats

Catalonia Sacra ens descobrirà els vitralls de la Catedral de Solsona

Serà el 20 d’abril, Dissabte Sant, i vol posar en valor uns elements claus en la llum i color del temple

per Redacció, Solsona, 13 d'abril de 2019 a les 09:49 |
Panoràmica dels vitralls de la Catedral de Solsona

Hi ha moltes maneres d’observar i entendre una catedral. Cada Dissabte Sant, Catalonia Sacra, a proposta del Bisbat de Solsona, ofereix una visita singular a la catedral de Santa Maria.
Aquest 2019 es proposa una mirada singular de la Seu episcopal a partir dels seus vitralls. Carles Freixes, cap de béns immobles del Bisbat de Solsona i del restaurador de vitralls Jordi Bonet (vitralls Bonet) guiarà l’activitat que es farà el 20 d’abril. Aquesta visita és gratuïta però requereix inscripció prèvia que es pot fer al web www.cataloniasacra.cat/agenda, al correu reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202. Per facilitar la visita es recomana portar binocles per poder apreciar alguns vitralls amb detall.


Els vitralls són elements claus per posar llum i color al temple. Amb la seva alçada passen, sovint, desapercebuts. En aquest recorregut en seran els protagonistes. L’actual edifici de la Catedral de Santa Maria és un edifici d’estil gòtic. Entre els seus vitralls en sobresurten els del període gòtic de l’absis i el gran rosetó romànic de ponent que donen llum a l’interior.

Entre aquestes visites de Dissabte Sant s’han fet propostes com la visita als terrats de la Catedral, el Palau Episcopal o altres elements singulars de la seu solsonina.

ACTIVITATS PER DONAR A CONÈIXER EL PATRIMONI ARREU DEL TERRITORI
L’agenda cultural de Catalonia Sacra es visualitzarà aquest 2019 amb prop d’una quarantena de visites, itineraris, conferències... L’agenda es va presentar el 20 de febrer en un acte a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Els deu bisbats amb seu a Catalunya impulsen per vuitè any aquesta programació que de març a octubre visualitzarà i difondrà la riquesa i diversitat del patrimoni d’arrel religiosa. Els actes es reparteixen en 20 comarques de Catalunya i una del País Valencià.


Les activitats de Catalonia Sacra i Dertosa Sacra* tornen a posar en relleu la importància i la diversitat d’un grapat d’obres cabdals de l’art català que hi ha arreu de l’àmbit dels 10 bisbats, amb conferències i visites guiades a elements destacats del patrimoni amb valor afegit, bé sigui perquè no s’ofereixen regularment, bé sigui per la rellevància dels ponents.

La programació de 2019 inclou altres activitats en l’àmbit del Bisbat de Solsona com són una visita guiada a l’església parroquial de Sant Jaume de Mollerussa (maig) o un itinerari guiat per les esglésies de colònies del Llobregat (28 de setembre).

CATALONIA SACRA
Catalonia Sacra és una iniciativa dels bisbats amb seu a Catalunya. El seu propòsit és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església Catòlica, i ajudar a la seva visita. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de 2.000 anys de vinculació entre el cristianisme, la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país.

VISITA GUIADA CATALONIA SACRA | ELS VITRALLS DE LA CATEDRAL DE SOLSONA
Dissabte 20 d’abril. 11 h.
Preu: Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.
Activitat amb inscripció prèvia via web, al correu reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202

www.cataloniasacra.cat/agenda

 

Participació