Escola Arrels

Un projecte artístic de l’ESO posa color al pati de la Llar d’infants

per Redacció, Solsona, 13 d'abril de 2019 a les 08:01 |

Tot va començar el curs passat, quan volíem escollir un projecte que fomentés el gust per l’art i la pintura, però a la vegada el treball col·laboratiu i en equip. Va ser aleshores quan va sorgir el desig per part dels alumnes de pintar alguna de les parets del pati, però no ha estat fins aquest any que, treballant conjuntament amb altres etapes de l’escola, ha sorgit l’oportunitat de poder acolorir el mur de la Llar d’Infants i així omplir de colors un dels espais de la nostra escola. Així doncs, vam decidir arrencar el projecte amb els alumnes de 3r d’ESO de Visual i plàstica.

Abans de començar, però, vam aprendre conceptes més tècnics de l’art mural, així com a utilitzar diferents tipus de pintures i colors i veure quins serien els més adequats per aquest tipus d’espai, a mesurar l’espai i a quantificar la pintura necessària. Finalment, cada alumne va fer un esbós i les seves propostes van servir per inspirar-nos i poder triar el dibuix definitiu que va resultar ser una barreja entre un dibuix de la Noa Pisa i un del Toni Vilar, però també amb noves aportacions de diferents alumnes.

A partir d’aquí, va arribar la part en què més vam gaudir: primer dibuixar la base i després pintar-lo en diferents dies, tardes i també alguns vespres que els alumnes van voler participar-hi voluntàriament. En paral·lel i per acabar d’arrodonir el projecte, a la matèria de català els alumnes van inventar diferents contes relacionats amb els dibuixos que hi apareixen.

Finalment, després de dos mesos de treball, la setmana passada vam inaugurar el mur. Els alumnes de 3r d’ESO van pujar a la llar d’infants a explicar els diferents contes als més petits i després vam esmorzar i jugar tots junts al pati.

Pintar el mur ha estat un projecte educatiu d’envergadura que ha aconseguit un doble objectiu. Per una banda, des de la vessant educativa i més enllà dels ensenyaments plàstics en art mural que els joves han pogut adquirir, ha permès desenvolupar la creativitat dels alumnes. Per l’altra, ha ajudat al coneixement i a l'ampliació d'eines d'expressió artística tot treballant en equip i aconseguint que tots s’hagin sentit inclosos, hagin aportat el seu granet de sorra i hagin tingut l'oportunitat de treballar plegats en la realització del disseny i l'execució d’una obra que perdurarà en el temps.

Molts dels nostres alumnes d’ESO van passar els primers dies d’escola jugant prop d’aquest mur quan tot just tenien un any i ara han estat ells mateixos els que han pogut omplir-lo de nou de vida a través de l’art de les seves mans.

 

Participació