Eleccions municipals 2019

ERC Solsona presenta la seva candidatura exposant l’obra duta a terme en el pla de mandat vigent

La feina feta i les propostes de la ciutadania es converteixen en els punts de partida d’ERC Solsona

per Redacció, Solsona, 11 d'abril de 2019 a les 10:08 |
Foto de grup de la candidatura d'ERC Solsona en la jornada participativa del diumenge 7 d'abril | Ramon Estany


Esquerra Republicana de Solsona posa en marxa el darrer tram per als futurs comicis municipals. El passat diumenge, 7 d’abril el balanç de la feina feta i un conjunt de propostes de futur es van proposar a l’elecció de la ciutadania com a components essencials per a la candidatura republicana. D’aquesta manera, David Rodríguez, alcalde i candidat a la reelecció, constata que “no hem de patir si som capaços de presentar una saca ben plena de coses fetes” tot recordant l’amic i company Xavier Jounou. Per aquest motiu, i interpel·lant l’ànima de govern com a clau funcional per a tota estratègia, l’equip de Rodríguez continua amb l’exposició de la feina feta en el terreny de les xarxes socials per tal de presentar les eleccions a la ciutadania com un examen pel govern. 
 

Bons professionals i bones persones
El conjunt humà que ERC Solsona presenta per dur a terme una nova proposta de futur a la ciutat dur incorporat la paritat com a tret indispensable, així com una mescla d’experiència i joventut. 
Rosó Barrera davantejarà la segona posició de la formació republicana, després de Rodríguez, el qual encapçala la llista. Barrera, enginyera tècnica en obres públiques, ha ocupat la regidoria “més feixuga” aquest darrer quadrienni, segons l’alcalde i afegeix que “és la culpable de la molta feina executada en obres i serveis durant el mandat present”. El tercer i quart lloc seran ocupats per Ramon Montaner i Judit Gisbert, dos membres nous a la candidatura, considerats “persones d’entitats, actives i valentes” segons paraules del líder republicà. Ramon Xandri, Sara Alarcón, Joan Parcerisa, Isabel Roca, Toni Carralero i Mariem Mghaiti es disposen a les posicions successives, respectivament. Josep Torramorell, Cristina Bernardo i Lluís-Xavier Villaró clouran la llista. En el cas de Villaró, el cap de llista vol posar en relleu la seva tasca en el govern, en tant que preuada i enriquidora sobretot en l’àrea econòmica durant els darrers vuit anys. Amb tot, Rodríguez subratlla que el seu equip “té la sort de comptar amb bons professionals, però sobretot bones persones amb il·lusió i ganes de treballar per fer #MésSolsona”.
 


La feina feta: el punt de partida per precisar les línies de futur
Els republicans han volgut posar l’accent en l’acció de govern durant la legislatura present. L’obra feta duu de base el fet de situar les persones, el territori i l’activitat ciutadana al centre de les polítiques municipals. En aquest sentit, Rodríguez posa de manifest el canvi evident que ha viscut Solsona en la darrera dècada “tot i uns anys difícils de crisi i manca de finançament”. Uns canvis que, segons l’alcalde, “no sempre són vistosos a curt termini” i cal concebre des de la dimensió urbanística però també cultural, social i econòmica en clau sempre dialogant. Amb el motiu de fer #MésSolsona per tal de donar sentit a l’eslògan i objectiu del grup municipal, la jornada participativa celebrada el passat diumenge i dinamitzada pel pallasso i regidor d’ERC de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, guardava la finalitat de posar en valor el treball conjunt amb i per la ciutadania. 
 
Així doncs, la dinàmica va instar als participants a suggerir noves propostes així com avaluar l’acció de govern. La cinquantena d’assistents van poder agrupar-se en sis taules de treball dividides a partir de les següents àrees: afers socials, habitatge i salut; hisenda i administració, participació ciutadana, transparència i comunicació; desenvolupament local i noves tecnologies; educació, cultura, esports i entitats; urbanisme, barris, equipaments i seguretat ciutadana; serveis municipals, medi ambient, desenvolupament rural, mobilitat i transport. Pesarrodona va ponderar satisfactòriament l’acte, atès que constata que “els processos participatius fan de la ciutat la casa de tots i totes”. Al final de la sessió, que va culminar amb un vermut obert a tot el públic, es van poder reunir un centenar de propostes. 
 

Foto: ERC


Joan Parcerisa i Judit Gisbert, dues de les incorporacions més recents a la candidatura, coincideixen que els processos participatius són l’eina idònia per presentar-se i, especialment, entregar-se amb transparència al poble. En aquesta línia, Parcerisa assegura que l’aportació de noves idees els permetrà elaborar “un programa amb punts interessants i útils”, mentre que Gisbert considera que l’entrega dels participants va ser fonamental per treure rendiment de la jornada. 
D’aquesta forma, ERC es disposa a encarar l’últim mes que resta respecte la comtessa electoral amb el perfilat necessari al programa, el qual pretén atendre les demandes de tots aquells i aquelles que conformen la ciutat. 

 

Participació