Litenatura

La tercera edició del Litenatura omplirà d'actes culturals la Setmana Santa a la Vall de Lord

per Redacció, Vall de Lord, 7 d'abril de 2019 a les 15:25 |

Sota el nom de “Litenatura” s’engloben un conjunt d’actes culturals relacionats amb la natura i l’entorn de la Vall de Lord per tal de celebrar i commemorar la diada de Sant Jordi. Organitzat per l’Associació de Turisme de la Vall de Lord i la Biblioteca Municipal de Sant Llorenç de Morunys compta amb el suport dels tres ajuntaments de la vall: Guixers, La Coma i La Pedra i Sant Llorenç de Morunys.

Aquest serà el tercer any consecutiu que se celebrarà i, com ja és habitual, serà en dates pròximes a Sant Jordi: del 18 al 21 d’abril de 2019 (excepte l’entrega de premis dels Jocs Florals que tindrà lloc el dia 27 d’abril) i que coincidirà de ple amb els dies festius de setmana santa. Com en l’anterior edició, els actes estaran repartits pels diferents municipis de la Vall.


En l’edició d’enguany cal destacar-ne el lligam que tindran les activitats amb les llegendes populars d’aquesta zona: narració, representació, lectura, visites guiades dramatitzades, Jocs Florals a més de comptar amb una gran diversitat d’esdeveniments com presentacions de llibres, concerts, conferències, intercanvi de llibres, entre altres.

Com a novetat s’han incorporat al programa els Jocs Florals (oberts a tothom i per a totes les edats) en què els participants han de realitzar una obra relacionada amb una de les llegendes més populars de la zona: “Els tres savis prudents dels Piteus” de Jacint Verdaguer.

L’objectiu del “Litenatura” és fer accessible la cultura a totes les persones i aprofitar l’atractiu paisatgístic, arquitectònic i històric de la Vall de Lord per fer-ho. Per tal d’apropar la cultura a tothom, totes les activitats seran gratuïtes i de lliure accés; la majoria d’elles estaran estretament lligades amb la natura, història, tradicions de la Vall de Lord.

 

 

Arxivat a:
Cultura, Litenatura
Participació