Centre Sanitari

Estudiants de medicina faran pràctiques al Centre Sanitari del Solsonès

Alumnes de Medicina de la UVIC començarien les pràctiques a partir del proper mes de setembre

per Ramon Estany , Solsona, 21 de març de 2019 a les 09:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En la darrera Junta del Centre Sanitari, la presidenta executiva del Centre, Pilar Fons, va informar que a finals de l'any passat, la Facultat de Medicina de Vic es va interessar per portar estudiants de medicina a fer pràctiques al Centre Sanitari de Solsona. Després d'unes reunions aquests darrers mesos amb el degà de la Facultat, s'ha obert la porta als futurs metges per que vinguin a Solsona a fer les pràctiques.
Seria a l'inici del proper curs, aquest mes de setembre del 2019, que vindran els primers estudiants, els de 3er.

La Facultat de Medicina de la UVIC fa només dos anys que s'ha posat en marxa, per aquest motiu, cada any s'aniran incrementant els estudiants, aquest els de tercer, l'any vinent els de quart i els anys posteriors, fins als de sisè, quan s'arribi al màxim d'alumnes.
Resta pendent determinar quants en vindran, ja que es distribuiran en dues unitats separades, Vic i Manresa (Althaia).

Des de Manresa, es distribuiran als CAPS i Hospitals del territori, entre aquests, el Centre solsoní.
Pilar Fons ha destacat que la Universitat de Vic ha considerat molt interessant aquesta iniciativa per la possibilitat de donar a conèixer als estudiants una medicina i uns serveis adaptats al medi i a la població rural, que difícilment es dona en les facultats ubicades a les grans ciutats.

Fons també ha explicat que aquesta iniciativa no tindrà cap cost per al centre, i servirà de promoció pel fet que algun d'aquests estudiants, en acabar la carrera, els pugui agradar venir a Solsona.

 

Participació