Institut Francesc Ribalta

On y va!

Alumnat de 3r i 4t d’ESO de la matèria de Francès de l’Institut Francesc Ribalta visiten el sud de França

per Redacció, Solsona, 15 de març de 2019 a les 09:58 |

Le voyage en France a été un très gros succès ! L’aventure a commencé le mercredi, 6 mars 2019,  lorsque 23 élèves et 2 profs de français de 3e et 4e de l’ESO  du collège Institut Francesc Ribalta avons pris un bus à destination de la France. Qu’est-ce que nous avons vu ? Des beaux paysages et villages, des belles villes, fleuves et montagnes…  Qu’est-ce que nous avons appris pendant ce séjour de 3 jours ? De l’histoire, de la langue, de la culture, de la vie quotidienne et de la société française… Nous avons partagé cette expérience,  nous nous sommes très bien amusés et le dernier jour, nous ne voulions pas rentrer. Bien sûr, nous allons répéter !!!

Al crit d’On y va !, l’equivalent a un “Som-hi!”, tothom estava a punt per a la visita.  El primer dia, la cité de Carcassonne, on s’amaguen i es reviuen la història medieval i les llegendes càtares; el segon, le pont d’Avignon, on mitjançant una audioguia vam escoltar la història i les anècdotes de  la seva construcció i on vam fer rotllana, cantar i ballar la famosa cançó; le palais des papes, on vam fer una visita interactiva amb una tauleta educativa, gràcies a la qual podíem veure virtualment i escoltar com eren les estances i quins esdeveniments i activitats s’hi realitzaven; vam passejar lliurement i gaudir de la ciutat d’Avinyó amb la companyia d’un sol espaterrant; el tercer i darrer dia, a les Arènes de Nîmes, l’amfiteatre més ben conservat del món, vam endinsar-nos en els grans jocs romans, amb l’ajuda d’una audioguia i gairebé podíem veure els gladiadors a punt per a la lluita; finalment, i encara a Nimes, la maison carré, temple romà on vam veure una pel·lícula sobre el naixement de la ciutat.

A tot arreu on anàvem, trèiem el nostre dossier de viatge de la motxilla i el completàvem i responíem amb els coneixements adquirits. A l’hotel i al bus vam intercanviar impressions, vam fer jocs, vam compartir música, pel·lícules, anècdotes... Tot plegat ens ha fet conviure, gaudir, conèixer-nos... i aprendre moltíssim.
 

 

Participació