Eleccions Municipals 2019

Mariem Mghaiti i Ouahabi, la inclusió amb nom de dona

La candidatura d’ERC Solsona incorpora la presència més jove amb la voluntat d’enfortir i fer més comunitat

per Redacció, Solsona, 14 de març de 2019 a les 07:52 |
Sara Alarcón, David Rodríguez, Mariem Mghaiti i Lluís Xavier Villaró en la presentació de la candidatura

Esquerra Republicana de Solsona vol impulsar el treball per la inclusió social i així crear comunitat. Es tracta d’una aposta estratègica que no només pretén configurar la comunitat des de la convivència, sinó més especialment des de la interrelació. Amb aquesta idea, l’equip de David Rodríguez fa un pas més i agrega la component més jove de la candidatura, després de Joan Parcerisa. Amb la incorporació de Mariem Mghaiti Ouahabi, el grup republicà s’encamina cap una actuació política basada en la inclusió com a qüestió estratègica. 
 

Una referent activa de la comunitat musulmana de la ciutat
Mariem Mghaiti i Ouahabi, de 20 anys, destaca pel seu paper actiu en la comunitat musulmana de Solsona. Mghaiti, actual estudiant del cicle formatiu de grau superior d’higiene bucodental que complementa amb les pràctiques a la Clínica Dental Solsona, guarda una voluntat vocacional en el camp cientificotecnològic. A banda, la jove estudiant en pràctiques segueix cultivant la cultura musulmana mitjançant la vinculació amb la comunitat islàmica del Solsonès. La participació de Mghaiti a la mesquita de la ciutat és d’allò més rellevant, atès que hi col·labora activament per tal de facilitar la interacció i convivència entre comunitats a partir de principis com el respecte i l’harmonia. La voluntat de Mghaiti dins la mesquita també rau en la construcció del futur dels i les joves musulmans/es. De fet, Mghaiti explica que aquest procés comença amb la ruptura dels estereotips que part de la població encara els atribueix. 

Rodríguez posa l’accent en la incorporació de Mariem Mghaiti com una noia intel·ligent capaç d’enriquir el grup amb aportacions renovadores en determinats àmbits que poden acomplir l’objectiu estratègic de la inclusió. No obstant això, l’alcalde considera que la figura de la nova integrant s’ha d’entendre com a dona, jove i amb uns orígens definitoris. De fet, el candidat a la reelecció parla d’una aposta de futur. D’aquesta manera, ERC Solsona dona per tancats els deu primers llocs de la llista electoral. 
 

De conviccions feministes i d’esquerres
Mghaiti es declara una dona amb conviccions fermes tals com el republicanisme, el feminisme i el socialisme. Per aquest motiu, la darrera incorporació al grup s’emmiralla en una actitud política d’esquerres. Així doncs, assegura que ERC Solsona és l’espai que pot permetre-li desenvolupar actuacions que es corresponguin amb els principis esmentats. Al mateix temps, parla d’un partit que “ha sabut actuar per i amb la diversitat social com a eix de treball així com assolir una societat més justa i igualitària sense donar lloc a desigualtats”.

“L’equip de Rodríguez està format per persones treballadores i motivades per la millora constant de la ciutat i la seva gent, vetlla per la qualitat de vida”, reflexiona Mghaiti. Afegeix que sensacions com la proximitat, l’empatia i el confort van ser presents des del primer dia que va tenir contacte amb el grup municipal. La recent membre a la candidatura de Rodríguez posa també en valor Solsona com una ciutat participativa i atenta amb els col·lectius estrangers residents i les activitats que han encapçalat cadascun d’ells. 
 
Cap a la reivindicació de la dona d’origen divers 
Mariem Mghaiti posa en relleu la figura de la dona musulmana en tant que motxilla d’estereotips que avui dia encara arrossega. “Ser dona ja duu de sèrie tot de discriminacions adherides, però ser dona i musulmana duplica considerablement les barreres”, reconeix l’estudiant marroquina. Per això, Mghaiti entoma les eines com l’adhesió a un partit polític o qualsevol espai d’intervenció pública per generar ruptura i supressió de diferències, ja siguin de raça i/o de gènere.

En aquest sentit, posa la mirada en el respecte des del punt de vista cultural, ja que moltes noies marroquines són discriminades per no encaixar amb el cànon tradicional femení català que s’imposa en ocasions. Així, l’objectiu de trobar punts comuns d’interacció que es proposa ERC Solsona casa amb els ideals morals i polítics de Mghaiti. “Tan sols d’aquesta manera podrem veure quines són les diferències, si és que n’hi ha, compartir-les i treballar-les en positiu”, conclou la membre més juvenil del grup. Amb tot, Mghaiti proposa la participació ciutadana i les polítiques d’igualtat com a principals mecanismes d’interacció. 
 
La feina feta: del carrer a les xarxes socials 
El grup republicà ha encetat una nova acció en el terreny de les xarxes socials la finalitat de la qual rau en l’exposició de la feina feta al llarg del mandat vigent.  Amb els hashtags principals #MésSolsona i #FeinaFeta, ERC Solsona publica diàriament en tots els canals de Facebook, Twitter i Instagram mostres de les actuacions executades a la ciutat en diferents àmbits estratègics tals com la cultura, el medi ambient, el teixit empresarial i associatiu així com la remodelació d’equipaments municipals i de nou espai públic. Les publicacions també volen il·lustrar tant la línia de govern com la dels eixos programàtics que el grup de Rodríguez està traçant. Per això, es tracta de propostes que comprenen el curt i el llarg abast al mateix temps que pretenen evidenciar el model de ciutat que es volia i es vol seguir aconseguint.

Tanmateix, el líder del conjunt republicà assegura que amb aquest treball a les xarxes “volem que es visualitzi la moltíssima feina que hem fet durant aquests darrers quatre anys, la qual manté la línia de mandats anteriors”. D’aquesta manera, ERC continua perseverant per tal de seguir situant les persones enmig de les polítiques municipals. 
 

 

Participació