Fira del Trumfo

Otília Capdevila, de Sallent, s'imposa al concurs de pelar trumfos de Solsona

per Ramon Estany, Solsona | 9 de març de 2019 a les 22:30 |
Otília Capdevila, de Sallent, ha guanyat el primer premi
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Fira del Trumfo i la Tòfona de Solsona ha deixat pas aquest dissabte a la tarda al seu moment més competitiu, amb un disputat concurs de pelar trumfos, que edició rere edició, atrau a un nombrós grup de participants vinguts d'arreu de la comarca i Catalunya.

 
Divuit participants repartits en tres eliminatòries han competit per quin era el més destre i hàbil a l'hora de pelar trumfos, sempre amb l'ajut d'un esmolat ganivet Pallarès.

 

Les  eliminatòries prèvies han estat tres torns de 6 participants i 2 minuts de temps per pelar els trumfos, que designà els finalistes (dos de cada torn). La final durà 3 minuts.

 
A cada participant se li lliurarà un ganivet Pallarès per pelar els trumfos (i que se’l pogué quedar com a record).
 

La normativa del concurs és molt senzilla: els trumfos s’han de pelar de manera que quedin ben nets i sense ulls. Les peles dels trumfos resten del pes net. Si hi ha alguna resta de pela o algun ull no s’ha tret, el pes del trumfo també es resta del pes net.

Finalitzades les proves, el Director de Solsonès Fires, Josep Lluís Caelles, i la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, han lliurat els premis als tres millors.

3r. premi. Montse Ramellat (Odèn): 938 grams
2n. premi. Gerard Barsalà (Almacelles): 1044 grams
1r. premi. Otília Capdevila (Sallent): 1294 grams
 

Tercer premi Foto: Ramon Estany

Segon premi Foto: Ramon Estany


 

 

Participació