Carnaval de Solsona

Centenars de nens i nenes porten la disbauxa a Solsona

El Carnaval infantil va reproduir en un sol dia pràcticament tots els actes de la popular festa

per Redacció, Solsona, 7 de març de 2019 a les 10:31 |
Arribada del Carnestoltes | Gemma Aleman

Arribada de les carrosses a l'Avinguda del Pont Foto: Gemma Aleman


ACN Solsona .- Solsona va viure aquest dilluns una nova jornada de Carnaval. Aquesta vegada, però, els protagonistes van ser els més petits. Centenars de nens i nenes van participar en un Carnaval Infantil que va reproduir pràcticament tots els actes de la popular festa popular i que va acabar amb la tradicional penjada del ruc a la Torre de les Hores. Tampoc hi van faltar les reivindicacions, amb un sermó que no va voler passar per alt la situació que viu Catalunya i que va reclamar la llibertat dels polítics empresonats.

La rua amb els gegants va donar el tret de sortida a la festa. El portal del Castell es va quedar petit per rebre, primer, a la miss forastera, seguit de les carrosses i un rei Carnestoltes que va rebre la clau de la ciutat. Des de l'organització, remarcaven l'elevada afluència de públic en un dilluns laborable, malgrat que a Solsona fos festa.
 

Un moment dels ballets a la Plaça Foto: Gemma Aleman


El rei Carnestoltes, acompanyat de les autoritats, va seguir en primera fila i davant d'una plaça Major on no hi cabia ningú el sermó, elaborat des de les escoles solsonines. Malgrat que no ha estat el primer carnaval amb els polítics empresonats, els petits han volgut adreçar-los-hi unes paraules de suport i exigir la seva llibertat.

No ha estat, però, l'única exigència. Els sermonaires van repassar, un a un, els 15 municipis que formen la comarca i les seves mancances. La necessitat d'ampliar l'escola de Navès, un millor manteniment en l'accés al centre de Lladurs on "quan neva ens hem de quedar a casa", o que l'escola pública solsonina El Vinyet segueix esperant edifici, han estat algunes de les reclamacions.

Foto: Gemma Aleman


Ballada multitudinària i penjada del ruc

L'hora dels balls, a la plaça Major, es va fer esperar davant l'elevada afluència de públic i on va costar més de 20 minuts aconseguir fer espai perquè es duguessin a terme. Finalment, una a una, tota la imatgeria va anar desfilant abans de les esperades contradanses series i boges.

El punt més àlgid, però, va arribar amb la tradicional penjada del ruc a la Torre de les Hores. Igual com passa amb la festa per adults, l'acte va reunir centenars de solsonins que es van aplegar a la plaça del Ruc per entonar la cançó 'A Solsona, bona gent' mentre pujava l'animal de cartró-pedra penjat del coll.

Aquest any, però, l'animal no s'ha despenjat el mateix dilluns. I és que, com a novetat, es va fer dimecres coincidint amb la festa dels grans.
 

 

Participació