Salut

L’equip de PADES del Centre Sanitari va atendre 128 pacients l’any 2018

Actualment uns 90 pacients del Solsonès reben atenció al seu domicili

per Redacció , Solsonès, 18 de febrer de 2019 a les 15:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El PADES és un servei del Centre Sanitari del Solsonès que està atenent, actualment, a quasi un centenar de persones de la comarca del Solsonès al seu mateix domicili. Es tracta d’un recurs sociosanitari que dóna suport social sanitari al Centre d’Atenció Primària. Està derivat pel metge de capçalera i està format per un llicenciat en medicina, un diplomat en infermeria i un diplomat en treball social. El seu objectiu és que el pacient rebi en tot moment l’assistència que li cal al seu domicili. És un equip que apropa l’atenció sanitària al domicili del pacient, garantint un seguiment de la seva evolució.

La derivació al PADES s’origina moltes vegades després d’un ingrés. Va dirigit normalment a pacients fràgils, persones que no poden sortir de casa i a pacients pal·liatius.

Les funcions del PADES consisteixen en identificar, valorar i abordar les necessitats de les persones de manera integral, oferir una atenció individual i personalitzada, fer un seguiment exhaustiu de l’estat del malalt en funció del objectius establerts per cada persona i orientar i assessorar el malalt i familiars respectant els seus valors i preferències tot actuant amb ètica professional, entre altres.

Un servei molt ben valorat

És un servei amb una valoració molt bona per part dels usuaris i dels seus familiars “ells s’eviten el desplaçament al Centre d’Atenció Primària, tu, per altra banda, entres a la seva llar” coincideixen en afirmar els professionals que el presten. La freqüència d’atenció del PADES al pacient va des d’un cop al mes fins a tres atencions per setmana, segons l’estat d’aquest i les atencions que requereixi “si necessita més cures, el pacient requereix una atenció diversos cops per setmana”, subratlla el diplomat en infermeria. Aquí és un dels àmbits de la sanitat on l’atenció a la persona per millorar el seu benestar té més importància.

Arribar al pacient malgrat els contratemps

Aquest servei dóna abast a la comarca. No entén de distàncies ni d’adversitats meteorològiques. Els professionals que presten el servei de PADES han acumulat diverses anècdotes i vivències “una vegada havíem d’anar a una casa situada a la muntanya; havia nevat i la carretera estava malament, vam haver de demanar ajuda; no podíem deixar el pacient desatès” afirmen.
 

 

Participació