Treball

L’empresa Alvic crearà una setantena de llocs de treball a les antigues instal·lacions de Tradema

Avui s’ha oficialitzat l’arribada de la nova fàbrica de mobles amb una reunió entre representants municipals i de la companyia

per Redacció, Solsona | 14 de febrer de 2019 a les 18:42 |
(Arxiu) Imatge de la fàbrica TRADEMA de Solsona
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Durant el segon semestre d’enguany, Grupo Alvic, empresa dedicada a la fabricació de mobles i components de cuina, bany i oficina, obrirà una fàbrica a les antigues instal·lacions de Tradema de Solsona, que va tancar portes el 2012. En una primera fase s’hi preveu crear una setantena de llocs de treball amb personal local, i amb perspectives futures de creixement. Aquest migdia el propietari i conseller delegat d’Alvic, Javier Rosales, acompanyat d’altres representants de la companyia, ha mantingut una reunió amb l’alcalde, David Rodríguez, i el regidor de Promoció Econòmica, Lluís-Xavier Villaró, per oficialitzar la seva implantació a la ciutat.  

Després de diversos mesos de negociacions, el desembre passat Grupo Alvic va comprar les instal·lacions de Tradema al grup portuguès Sonae. Es tracta d’una finca de 300.000 metres quadrats d’extensió, dels quals 40.000 són construïts. En la fase inicial es reformarà completament la superfície edificada, de la qual s’ocuparà la major part. La inversió d’aquesta primera fase, inclosa la compra del terreny, la modernització i l’adquisició de la nova maquinària per a la fabricació de mobles per a la gran superfície de bricolatge, ascendeix a uns 20 milions d’euros.


Transformació total de la fàbrica
De fet, tant els responsables de la companyia com l’alcalde posen de relleu l’envergadura d’aquesta modernització i que suposarà la transformació total de la fàbrica i del paisatge urbà d’aquest indret del municipi. Se substituiran el fibrociment de la coberta i els paviments per materials nous d’última generació i s’aïllaran les parets per tal que les naus siguin energèticament eficients.    

Segons destaca la gerent de les plantes del grup a Catalunya, Concepció Montmany, “Alvic obrirà a Solsona una planta per a la fabricació en sèrie amb una maquinària alemanya que proporciona els rendiments més alts de tot el grup”. L’objectiu de l’empresa és aplicar el concepte de Lean Manufacturing per aconseguir una producció més eficient i que aporta més valor amb menys costos.  

Agraïments mutus

Tant l’alcalde com el conseller delegat de Grupo Alvic es mostren molt satisfets d’aquesta notícia, “esperada pel teixit econòmic i social solsoní durant més de sis anys”, i s’han agraït mútuament la bona entesa, la predisposició que hi ha hagut per ambdues parts perquè el projecte tirés endavant i la “relació fluïda” que mantenen. David Rodríguez explica que l’Ajuntament ha fet l’acompanyament en gestions de l’empresa amb diferents organismes de la Generalitat i la Diputació de Lleida en qüestions urbanístiques, mentre que l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona s’hi manté en contacte per facilitar la selecció de personal.  
 
‘Aposta pel territori’
El batlle valora especialment la “sensibilitat d’Alvic de contractar gent del territori i la seva aposta per fer treballar empreses locals tant per a la modernització de les instal·lacions com per créixer”. “Podem estar contents que hagi sortit aquesta oportunitat per part d’una companyia del país, familiar, que creu en el territori i que, a més, és del sector de la fusta i, per tant, s’avé amb la filosofia de l’Agència de Desenvolupament Local i que més convé a la ciutat”, remarca David Rodríguez.
  
Per a aquest grup la planta de Solsona “serà una fàbrica nova” i, per tant, amb “una setantena de llocs de treball de nova creació amb personal local”, assenyala la gerent. Amb tot, puntualment, “per a l’arrencada i la formació dels treballadors en l’ús de la maquinària d’alta tecnologia serà necessari el suport de personal procedent d’altres plantes”. Si bé no es concreta encara quan es desplegarà la segona fase d’implantació d’Alvic, Concepció Montmany avança que “hi ha unes expectatives clares de creixement, que les característiques de la finca permeten”.

Aquest migdia han mantingut un dinar de treball David Rodríguez, Lluís-Xavier Villaró, Javier Rosales, Concepció Montmany, Jordi López, director industrial de l’empresa, i Joan Llorens, antic treballador de Tradema, que ha fet de mediador. El grup empresarial ha explicat als representants municipals l’estat del projecte, que preveu començar a tenir producció de factura solsonina pels volts de final d’any, i els plans de futur.

 

Participació