Música

VIDEO L'aplaudida versió del Ball de Gegants de Solsona que triomfa a Corea del Sud

per Ramon Estany, Solsona | 10 de febrer de 2019 a les 17:20 |
La compositora coreana Jiesun Lim va pujar a l'escenari a rebre els aplaudiments del públic després de la interpretació del Ball dels Gegants Foto: Ramon Estany | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El passat estiu, el Teatre Comarcal de Solsona oferí un concert d'alumnes i professors de l'AIMS Festival. Una vetllada que portava per títol "Un somni!" i que per primera vegada va permetre sentir la unió musical entre els professors de l'Acadèmia de Vents i l'Acadèmia de Cordes. Junts interpretaren l'inmens Octet de Franz Schubert , d'una hora de durada aproximadament.

Abans, però, a la primera part, es va poder sentir les interpretacions dels alumnes més destacats de vent i una peça escrita expressament per a l'AIMS d'una compositora sudcoreana, Jiesun Lim, a partir del Ball dels Gegants de Solsona. La peça duia per títol "Tema i variacions sobre el Ball dels Gegants de Solsona". Una peça que es pot escoltar de nou ja que la mateixa autora l'ha penjat al seu canal del youtube.

La compositora coreana Jiesun Lim va pujar a l'escenari a rebre els aplaudiments del públic després de la interpretació del Ball dels Gegants Foto: Ramon Estany

 

Participació