Escola Arrels

La English Week a l’Escola Arrels

La English Week és una setmana especial a l’Escola Arrels durant la qual tot l’alumnat de la llar d’infants, de primària i de secundària participen en activitats diverses amb un denominador comú, l’anglès

per Redacció, Solsona, 9 de febrer de 2019 a les 16:39 |


En moltes de les activitats els organitzadors són els mateixos alumnes, que les preparen per a altres cursos i així tenen l’oportunitat de relacionar-se i aprendre amb els companys. A més, algunes activitats són intercentres. Per exemple, aquest any els alumnes de 1r ESO van preparar jocs i esquetxos de teatre per als de 1r i 2n de primària, els alumnes de P3, P4 i P5 van anar a cantar cançons als companys de la llar d’infants, i els nens i nenes de 6è van fer una visita guiada a l’escola de secundària amb l’alumnat de 3r d’ESO, que els van presentar en anglès cada racó del centre.

Enguany, a la secció de primària vam programar les activitats entorn el centre d’interès de la “Little Red Riding Hood”. L’Eulàlia Caballol, alumna de secundària que acaba d’arribar de la seva estada a Irlanda gràcies a la beca Mossèn Ferran del nostre projecte In&Out, va explicar el conte de la Caputxeta en anglès als alumnes de cicle inicial i l’activitat va servir de preparació per l’obra de teatre a la qual van assistir aquests alumnes juntament amb els de 3r.

Els alumnes de 4t, 5è i 6è també van treballar la història de la Caputxeta, adaptada i versionada per a alumnes més grans, amb assistència final a una obra de teatre basada en aquest conte: “Little Red Rocks”.

I els més petitons del centre van escoltar el conte, van elaborar titelles de dit i van viure plenament la màgia de la història... in English!

A secundària, la English Week també va transformar la rutina de la setmana. Per començar, l’alumnat de comerç va aconseguir donar un aspecte diferent a l’entrada de l’edifici principal i va preparar un photocall per a tot l’alumnat. A l’ESO i postobligatoris, a part de fer activitats amb els més petits de l’escola, també van passar una bona estona de cinema en anglès, els de 2n d’ESO van preparar un esmorzar dolç per a tots, els de 4t van jugar a un Pub Quiz sobre Irlanda, i els de 1r de batxillerat van experimentar amb diferents receptes de països de parla anglesa i en vam poder tastar els resultats.

A més, vam comptar amb l’ajuda de tres persones que van oferir xerrades en anglès per als diferents grups. Moltes gràcies, Rebecca, Isis i Ruth!

L’objectiu és clar, viure i veure que el coneixement de l’anglès ens obre tot un món de possibilitats que transcendeix l’aula.

 

Participació