Grup de Gèneres

Divendres comença el Febrer Lila de Solsona

Febrer Lila és una campanya feminista que es centra en l’empoderament, l’autodefensa i la cura entre dones

per Redacció, Solsona, 6 de febrer de 2019 a les 10:00 |
Aquest divendres es repartiran domassos liles

“Febrer Lila – Caminem cap a la vaga de totes” és el títol de la campanya ideada i articulada pel Grup de Gèneres del Casal Popular la Fura. La campanya farà el tret de sortida aquest divendres a les 21h amb una “Vesprada Feminista”. L’acte inclourà la presentació de la campanya, una exposició de dones invisibilitzades, un sopar popular i una kafeta feminista amb música i bona companyia . A més a més, durant la vesprada es farà l’entrega de domassos feministes , peces de tela que es podran penjar en els balcons en suport a la vaga feminista del 8 de març.

La campanya tindrà un mes de durada en el qual es realitzaran diverses accions amb l’objectiu de treballar el feminisme centrant-se en l’empoderament, l’autodefensa i la cura entre dones. Amb aquest treball es pretén que la societat solsonina camini de la mà cap al 8 de març i que es creï xarxa també per les accions de la resta de l’any. Les dates de la campanya estan pensades per encabir-hi la festa popular del Carnaval i dotar-la d’una perspectiva feminista.


 
Adona-te’n, Defensa’t, Empodera’t
La campanya constarà de 3 fases:

Adona-te’n, Defensa’t i Empodera’t.
En la primera d’elles, Adona-te’n, es pretén fer una feina pedagògica i un treball de conscienciació popular. En aquesta fase, es realitzarà un curs d’autodefensa feminista aquest dissabte dia 9 de febrer de 16 a 19h, que inclourà una part teòrica, una part emocional i una part més física (té un preu de 3€ i es requereix inscripció prèvia a grup.generes.solsones@gmail.com).
També en aquesta fase es realitzaran dues formacions per tal d’organitzar entre tothom un Punt Lila Popular durant el Carnaval. En aquestes formacions (gratuïtes, el 15 i 16 de febrer) es plantejarà què és una agressió, com respondre-hi i com actuar si algú ens demana ajuda.

L’objectiu d’aquestes dues formacions és tenir la capacitat organitzativa per la següent fase, Defensa’t. Si bé el Grup de Gèneres porta realitzant els Punts Lila (llocs on rebre i donar atenció a aquelles persones que hagin sofert agressions sexistes) en les diferents festes que s’organitzen a Solsona, des del Grup es veu necessari i positiu que el Carnaval esdevingui un espai feminista construït per i per a tothom. D’aquesta manera, tothom que hagi rebut la formació, podrà ser part activa d’aquesta xarxa d’empoderament i sororitat.

Per últim, la fase Empodera’t, animarà a anar totes juntes a la vaga feminista del 8 de març i a fer xarxa per continuar amb la lluita durant la resta de l’any.Un moviment social a Solsona
Per tal d’engegar i tirar endavant la campanya, el Grup de Gèneres ha estat en contacte i en col·laboració amb diferents entitats del territori. Una mostra n’és la difusió conjunta amb els actes de l’Associació de Dones del Solsonès, que el 10 de març organitzen la II Caminada Popular amb xocolatada.

A més,  també s’ha col·laborat amb Joventut Solsonina i la Comissió de Festes del Carnaval de Solsona, mitjançant una comunicació fluïda per tal d’articular les diferents accions.

 

Participació