Poda de restauració i empelts d'arbres fruiters als tallers de l'Actua

Enguany la iniciativa celebra 10 anys i s'amplia amb coneixements sobre com empeltar varietats tradicionals

per Redacció, Solsonès, 30 de gener de 2019 a les 20:21 |


Els tallers de poda del programa Actua del Baix Solsonès celebren enguany el desè aniversari i ho fan ampliant l'oferta formativa. La primera cita del cicle d'enguany es farà el dissabte, 9 de febrer, amb el ja habitual taller de poda i restauració d'arbres fruiters antics. I la següent i darrera cita serà el dissabte 30 de març, en aquest cas, per aprendre a empeltar varietats tradicionals.

Tomàs Llop, pagès i expert en poda, dirigirà els dos tallers. El dissabte 9 de febrer la sessió començarà a les 10 del matí a l'Ajuntament de Pinós, on hi haurà  una explicació introductòria. Seguidament, a les 11, els assistents es desplaçaran fins a la Pera (finca del mateix municipi) on hi haurà el taller pràctic amb els fruiters. Com que enguany la iniciativa celebra 10 anys, hi ha la possibilitat de celebrar-ho amb un dinar (els interessats han de concretar-ho a les inscripcions.La següent cita a l'entorn de la cura dels arbres frutiers serà el dia 30 de març. En aquest cas el mateix Tomàs Llop ensenyarà com empeltar. L'activitat es durà a terme en els mateixos emplaçaments (Ajuntament de Pinós, 10 del matí part introductòria) i la part pràctica de 2/4 de 12 a 2/4 de tres a la Pera. Les pràctiques es centraran en ametllers, perereres, albercoquers, presseguers, cirerers, pruneres i prinyoners, pomeres, oliveres i parres.


Els interessats poden formalitzar les inscripcions fins tres dies abans a actua@larada.coop, o bé trucant al 672491223. El preu és de 10 euros per sessió (amb el 30% de descompte per a les sòcies i socis de l'associació Territori de Masies).

 

Participació