Residus

El Consell del Solsonès aprova el Pla de Prevenció de Residus Municipals per a la comarca

El Ple del Consell Comarcal del Solsonès del dia 24 de gener de 2019 va aprovar el Pla de Prevenció de Residus per a la comarca del Solsonès, que integra un conjunt de mesures a desenvolupar en els propers 4 anys per assolir una substantiva reducció en la generació de residus municipals

per Redacció, Solsonès | 28 de gener de 2019 a les 11:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El pla contempla fins a 20 mesures, adreçades al conjunt de fraccions de residus més habituals, com ara la matèria orgànica, envasos lleugers, vidre, paper i cartró, però també altres produïdes en menors quantitats però igualment reutilitzables o reciclables, com tèxtils i voluminosos. Les accions també estan adreçades als diferents àmbits de generació, com ara la ciutadania, les activitats econòmiques, els equipaments públics, centres escolars i els esdeveniments populars, com ara les festes majors.
D’acord amb la Directiva marc de residus (2008/98/CE), la prioritat principal en la gestió dels residus és la prevenció, entenent per prevenció les mesures adoptades abans que una substància, material o producte s’hagi convertit en residu.  Amb aquest objectiu, l’ARC i el Consell Comarcal promouen accions i estudis com el present, i en el futur, els ajuts d’aquestes administracions es vincularan al desenvolupament d’accions de prevenció.

L’execució del pla serà responsabilitat del conjunt d’administracions locals de la comarca i permetrà poder-se beneficiar dels ajuts anuals de l’Agència de Residus de Catalunya, en el marc de les línies de prevenció i millora en la gestió dels residus. El seu objectiu és reduir la generació global de la comarca al 85 % de la produïda l’any 2010.
La redacció del Pla de Prevenció de Residus del Solsonès ha estat cofinançat per l’Agència de Residus de Catalunya i redactat per la consultora SM, Sistemes Mediambientals, SL, per un import de 10.091,40 euros (IVA inclòs).

 

Participació