Llibres

Àngel Pujol ens descobreix la seva faceta poètica

A través del seu llibre 24 LLUNES

per Ramon Estany, Solsona | 27 de gener de 2019 a les 10:11 |
Angrl Pujol amb el llibre de poesies que ha presentat | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

Foto: Ramon Estany


El pub La Criolla de Solsona va ser l'espai escollit dijous passat, 24 de gener, per la presentació del llibre de poesies 24 LLUNES, de l'Àngel Pujol Santin.

Àngel Pujol (Sabadell, 1957), viu a Solsona des de l'any 2002. Pujol es defineix com una persona polifacètica, enganxada al Solsonès pel seu entorn natural i cultural. És dissenyador gràfic, il·lustrador, copywriter, escultor, cuiner i, ara, poeta.
Per aquest motiu, s'ha autoeditat un petit recull de poemes escrits en diferents etapes d ela seva vida, amb motiu d'esdeveniments transcendentals que li han deixat certa empremta.

El títol, 24 LLUNES, és la repetició dels quatre cicles que té la lluna: lluna nova, quart creixent, lluna plena i quart minvant, i el seu paral·lelisme amb les fases del dol.
Per aquest motiu, el llibre està dividit  en quatre parts: la negació, la culpa, la ira i l'acceptació, que en conjunt, "representen un procés que tots hem de passar quan en la nostra vida hi ha una pèrdua important."

A més, el llibre compta amb un pròleg a càrrec del metge especialista en psiquiatria, Jordi Giménez Salinas.
En la presentació de l'obra, l'autor va estar acompanyat d'amics i coneguts, i va comptar amb un tastet musical que va amenitzar la vetllada.
El llibre es podrà adquirir en alguns locals de Solsona, a l'oficina del Setmanari Celsona, o demanant-ho al correu apujol1957@gmail.com.

La vetllada va comptar amb una petita actuació musical Foto: Ramon Estany


Sobre l'autor
Neix a Sabadell, el 9 de març de 1957.
En acabar el batxillerat entra a l'Escola Massana on cursa els estudis de disseny gràfic.
Després de graduar-se, entra de ple al món de la publicitat desenvolupant tasques de dissenyador gràfic, director artístic, copy writer i director creatiu, a diferents agències d'àmbit estatal, fins que l'any 1993 funda la seva pròpia agència de publicitat i comunicació, amb seu a Barcelona.
Anys més tard inicia un nou projecte professional i es dedica al món editorial i a la promoció de nous autors en l'àmbit de Catalunya i participa en la fundació del moviment poètic català Poetes de Ronda.
Ha exposat obra gràfica i escultures en fusta i ferro, participant en exposicions juntament amb altres artistes; entre ells Josep Plandiura, Martí Morros, i Josep Nogué.
Les seves aficions són la cuina, dibuixar, escriure, viure la natura i les bones tertúlies.
 

 

Participació