El Ple municipal de Solsona vota aquest divendres les bases d’una nova convocatòria d’ajuts empresarials

L’ordre del dia inclou una moció per declarar la ciutat municipi antifeixista i una altra per garantir els drets dels col·lectius LGTBI

per Ramon Estany, Solsona, 23 de gener de 2019 a les 21:37 |
(Arxiu) Ple dels Pressupostos, novembre de 2018 | Aj Solsona
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Les bases per a una nova convocatòria de subvencions per a la promoció de l’ocupació i l’activitat empresarial a Solsona són un dels principals punts de l’ordre del dia del primer Ple municipal de l’any, convocat per aquest divendres, dia 25, a les nou del vespre. La dotació pressupostària es mantindrà igual que l’any passat, en 40.000 euros.
D’aquests diners, se’n destinaran 10.000 a la línia d’inversió de noves activitats econòmiques, 12.000 a la modernització de negocis existents (l’any passat eren 8.000 i va fer que diversos sol·licitants en quedessin fora), 8.000 a la creació de llocs de treball (en lloc dels 12.000 de la convocatòria anterior) i 10.000 a l’autoocupació.


Hi haurà una única convocatòria amb dos terminis per presentar la sol·licitud: el primer fins a final de maig i el segon fins al 30 de setembre. El 2018 es van tramitar 42 sol·licituds, entre els quals hi va haver un total de 33 beneficiaris, dels quals 22 eren autònoms.  
L’ordre del dia d’aquesta sessió també inclou una modificació de crèdit del pressupost general per donar compliment a l’increment del 2,25 per cent de les retribucions de personal, d’acord amb un reial decret de final d’any. Així mateix, se sotmeten a la deliberació del Ple una moció per declarar Solsona municipi antifeixista, presentada per ApS-CUP a instàncies del CDR Solsonès, i una altra també de la formació cupaire que insta el Govern de la Generalitat a implementar la Llei 11/2014 per a garantir els drets del col·lectiu LGTBI i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

 
Ordre del dia del Ple 25/01/2019:

Aprovació de l’acta de la sessió anterior
Modificació de crèdit del pressupost general MC 1/2019
Aprovació del requeriment de la subvenció per a l’adquisició del Camp del Serra
Aprovació del padró d’habitants a 1 de gener de 2018
Aprovació de les bases de l’atorgament de subvencions per a la promoció de l’ocupació i de l’activitat empresarial de Solsona
Moció per demanar que Solsona es declari municipi antifeixista
Moció per a la implementació de la Llei 11/2014 per a garantir els drets dels col·lectius LGTBI i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia
Informes i resolucions
Precs i preguntes
 

 

Participació