El Centre Sanitari adquireix un Holter cardíac

per Redacció, Solsona, 10 de gener de 2019 a les 15:32 |

Els pacients que requereixen aquesta prova la podran fer al mateix Centre Sanitari evitant, així, el seu desplaçament fins a Manresa
El Centre Sanitari del Solsonès ja disposa de l'equipament necessari per a la realització d’aquesta prova requerida a través del servei de cardiologia. Aquesta adquisició evitarà que la població de la comarca s’hagi de desplaçar dues vegades a Manresa amb aquest objectiu.

El Holter és un dispositiu electrònic que registra i emmagatzema l’electrocardiograma del pacient durant almenys 24 hores de forma ambulatòria (al domicili, sense necessitat de portar-lo a terme a l’hospital). Està indicat en pacients amb sospita d’arrítmia cardíaca o per diagnosticar una isquèmia (falta de reg sanguini) del múscul cardíac.

Com es realitza el Holter

Es col·loquen al tòrax del pacient diversos elèctrodes connectats a un aparell, que funciona amb bateries o piles, i que es subjecta amb una cinta damunt de l’espatlla o al voltant de la cintura. Transcorregut el temps de registre de l’activitat elèctrica del cor de 24 hores, el dispositiu es connecta a un ordinador on es descarreguen totes les dades recollides, es processen i s’obté informació molt útil sobre la freqüència cardíaca i les possibles alteracions del ritme.

Des del Centre Sanitari del Solsonès es valora molt positivament aquesta nova adquisició ja que aproparà aquesta prova de diagnòstic cardíac als pacients de la comarca fent el seu desplaçament a Manresa innecessari, tant per l’hora de col·locar el dispositiu com de retirar-ho per obtenir els resultats.

 

Participació