Ogern

Els pobles de la Ribera Salada consolidem el nostre Pessebre Vivent

per Agrupament Baixa Ribera Salada, Ogern, 7 de gener de 2019 a les 08:36 |
Escena del Naixement al pessebre Vivent d'Ogern | Marcel Ribera

Foto: Marcel Ribera


Què hi fan el Lluquet i el Rovelló al pessebre vivent d’Ogern? I els dimonis? Potser algú que va venir a veure el  pessebre no ho va entendre. L’origen del nostre pessebre vivent el trobem en els pastorets de Folch i Torres que vam fer a Ogern durant més de 30 anys. Des de fa dos anys hem deixat de representar-los però els personatges que ens havien fet viure el Nadal d’una manera especial ara omplen els racons d’Ogern. Aquest any vam fer dues representacions, els dies 29 i el 30 de desembre.

Foto: Marcel Ribera


    Només entrar al pessebre ens trobem amb els oficis dels pobles de tota la vida, per exemple fer de pagès, sastre, forner, botiguer, de baster,... Tot seguit entrem al pessebre i els nostres personatges van omplint tot el llarg recorregut. El camí s’endinsa pel bosc on hi trobem àngels, dimonis, els pastors, el Getsé i la Isabeló, el Jeremies i la Marta entre altres quadres. I avançant pel costat del riu veiem els pastors que van a adorar i els Reis de l’Orient que ja van venint. Per cert, també hi tenim un personatge que no pot faltar a cap pessebre, el caganer.

Foto: Marcel Ribera


    Per acabar ens trobem tots al local de l’Agrupament Baixa Ribera Salada on tothom pot menjar l’entrepà de botifarra. Més de 100 actors participen en aquesta representació però també hi ha molta gent que hi col·labora. Des d’aquí aprofitem per agrair el treball de tothom i així any rere any anem fent que el nostre pessebre sigui molt lluït i conegut. És un gran esforç per part de tots però l’agraïment del públic i la satisfacció del treball ben fet ens anima a seguir endavant. Aviat anirem pensant en el pessebre del 2019.

Foto: Marcel Ribera

Foto: Marcel Ribera

Foto: Marcel Ribera

Foto: Marcel Ribera

Foto: Marcel Ribera

Foto: Marcel Ribera

Foto: Marcel Ribera

 

Participació