Grup de membres de la Comissió Cultural Canalda 1100 anys que van fer el pessebre al cim del Puig Sobirà | Kanavita

Porten un Pessebre al Puig Sobirà

per Redacció
Grup de membres de la Comissió Cultural Canalda 1100 anys que van fer el pessebre al cim del Puig Sobirà | Kanavita
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Segons informa el butlletí digital de Canalda, Kanavita, l'1 de gener, per setè any consecutiu, un grup de membres de la Comissió Cultural Canalda 1100 anys van fer el pessebre al cim del Puig Sobirà. Reaprofitant la cova situada sobre el pedró que marca el límit del bosc comunal de Canalda van situar-hi les tres figures principals: la verge, Josep el fuster i el nen Jesús.

En comptes de fer servir materials propis de la muntanya i no transformats com en els darrers anys, s'hi va dibuixar les figures amb un estil naïf sobre fustes de pi. El dia va ser esplèndid i l'ascensió es va fer a peu des de Canalda per Comalba, els Colls i les Credes, i es va baixar pel Clot de l'Abella.

Des d'aquest puig que porta el nom de Sobirà es va tenir un record per les persones preses polítiques i exiliades i el desig que el nostre país en un dia no llunyà esdevingui Sobirà.

 
Participació