1 de 10

Un total de 152 solsonencs residents a l'exterior no podran votar el 22 de maig

Segons la reforma de la Llei Orgànica de Règim Electoral General aprovada el passat 21 de desembre

per Redacció, 8 de març de 2011 a les 16:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Segons dades de l'INE, un total de 152 solsonencs residents a l'exterior no podran votar a les properes eleccions municipals del 22 de maig. D'aquests 152 solsonencs, 98 són solsonins i la resta dels altres municipis de la comarca.


El passat 21 de desembre de 2010, el Congrés dels Diputats va aprovar per majoria la proposta de reforma de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) que suprimeix el dret de vot pels residents a l'exterior a les eleccions locals, consells insulars, cabildos insulares i al Conselh d'Aran i preserva, finalment, el dret de vot a les eleccions autonòmiques, generals i referèndums pels residents a l'exterior.

L'INE (Instituto Nacional de Estadística) ha publicat les dades tancades a 1er de gener de 2011 desagregades per municipis d'inscripció, segons que ha informat avui la Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC).

Residents a l'exterior per municipis (Catalunya)

 

Participació