Detall d'una de les obres exposades

Darrers dies per visitar l'exposició «Cuadrench. Dotze pedres del Barroc (Dotze dibuixos)»

Fins al 5 de gener, a l’aparador de la Sala Gris (c. de Sant Miquel, 9)

per Redacció
Detall d'una de les obres exposades
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Jaume Cuadrench, explicant el sentit de les obres exposades Foto: Ramon Estany


“CUADRENCH. DOTZE PEDRES DEL BARROC (DOTZE DIBUIXOS)” és la mostra de l'artista solsoní Jaume Cuadrench (Solsona, 1951) que podem veure aquests dies de Nadal i festes a la Sala Gris, fins al 5 de gener. La Inauguració va ser el 22 de desembre a les 19 h, amb la col·laboració de Carles Freixes, “Entre el Renaixement i el Neoclàssic, el Barroc”, i Albert Fontelles, amb dues obres de J. S. Bach, a la flauta travessera.

Moment de la inauguració Foto: Ramon Estany


Heus ací la petita descripció que podem llegir de l'autor a l'exposició:
"El nostre entorn acumula i absorbeix el temps passat i el temps que seguirà passant. En un punt final en què tot desaparegui o es transformi, el temps seguirà passant.

Aquest temps que nosaltres hem sectoritzat en èpoques geològiques, històriques o culturals ha anat regruixant tota la superfície física de l'univers, des dels inicis de la seva existència fins al moment actual.
En aquesta mostra de 12 pedres, en una part de cada una d'elles he esborrat els sediments posteriors a l'època del Barroc, fins a recuperar el moment d'aquest periòde, amb les seves brillantors de pa d'or i tota la seva càrrega cultural.

Els dibuixos que acompanyen les pedres ens situen en l'entorn d'on han estat recollides.
A les roques més antigues de la terra s'els estima una antiguitat de 4.500 milions d'anys."
Jaume Cuadrench
Participació