Grup de gèneres

La pianista i compositora Clara Peya posa punt final al cicle d'activitats «Cultura amb nom de dona»

Art i lluita es combinaran aquest divendres 7 de desembre al teatre Tatrau de Solsona, en fusionar la música de la pianista i compositora Clara Peya amb les projeccions d'Anna Terricabras, en un acte que acabarà amb una taula rodona sobre el paper de la dona en la cultura

per Redacció, Solsona, 5 de desembre de 2018 a les 11:01 |
La forma personal de Clara Peya al tocar ha fet que sigui considerada una de les pianistes catalanes més escèniques i transgressores

Aquest divendres 7 de desembre a les 20h, el Grup de Gèneres del Casal Popular la Fura presentarà en concert a la pianista i compositora Clara Peya, en el que serà l'últim acte del cicle d'activitats culturals "Cultura amb nom de dona". Clara Peya és considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l'escena musical del país. Una biografia frenètica que transita entre la música, el teatre i l'activisme.
Durant l'acte, la il·lustradora i artista solsonina Anna Terricabras, farà una intervenció artística, "pintar sobre llums i ombres". Projeccions desenvolupades a partir de la música i de la seva intuició que expressaran la seva manera de sentir la música. 

En acabar el concert, es donarà més contingut a l'acte a través de la taula rodona que formaran l'artista Clara Peya, Sara Reig i Laura de Castellet per parlar sorbe el paper de la dona en la cultura. Sara Reig és solsonina i una reconeguda il·luminadora escènica. Laura de Castellet combina la seva tasca de divulgació històrica amb la il·lustració i la música medieval des del municipi de Sant Just d'Ardèvol. La taula estarà moderada per Anna Cristóbal, experta en temes de gèneres. 
 

Les il·lustracions i l'art de la solsonina Anna Terricabras també estaran presents en l'acte.


En conjunt serà un acte protagonitzat per dones, tal i com busquen les organitzadores del cicle "Cultura amb nom de dona", que té per objectiu proposar una programació cultural que s’ajusti als interessos que emergeixen de la societat i en sigui un referent. 
Està promogut i organitzat pel Grup de Gèneres del Casal Popular la Fura i ha rebut el suport de l’Ajuntament de Solsona. Així doncs, el cicle “Cultura amb nom de dona” es proposa assolir una oferta cultural solsonina paritària i oberta a noves mirades.

Les entrades ja estan a la venta al bar el Castell, a la oficina de turisme o escrivint un correu a [email protected].

Peya, una artista inclassificable
Pianista i compositora, CLARA PEYA és considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l'escena musical del país. Una biografia frenètica que transita entre la música, el teatre i l'activisme.
Musicalment, Peya és inclassificable: bascula entre la música de cambra, el jazz, el pop i l’electrònica, mantenint sempre com a centre de gravetat el piano.
Ella és energia i sentiment en estat pur, sense deixar de banda el crit i el compromís amb la llibertat. Una personalitat artística contagiosa i torrencial que en directe es despulla, es transforma i s'escampa per tot l’escenari i més enllà. La seva forma personal de tocar ha fet que sigui considerada una de les pianistes catalanes més escèniques i transgressores.
Feminista declarada, es defineix a si mateixa com «inquieta, visceral, intensa i transcendent». Clara Peya fuig de tòpics i, sobretot, creu en el poder de l'art per a la denúncia «a la meva música li dic romàntic-contemporània o punki-romàntica». La música ho és tot per a ella, utilitza el piano per a expressar-se, ser lliure i transmetre idees.
El cicle s’emmarca dins de la campanya “Fem-nos lliures”, a la que també s’ha adscrit i ha donat suport l’Ajuntament de Solsona i altres entitats. Aquesta campanya té com objectiu sensibilitzar i formar la població per aconseguir espais on es garanteixi el respecte i la convivència de totes les persones i on ens puguem relacionar de manera segura, consentida, lliure i horitzontal.

 

Participació