Salut

Com identificar un Ictus?

El Centre Sanitari del Solsonès dóna pautes per facilitar la seva detecció

per Redacció, Solsona, 4 de desembre de 2018 a les 15:32 |

L'ictus consisteix en el taponament o el trencament d'una artèria, fet que provoca que no arribi sang a una part del cervell i que les cèl·lules cerebrals morin per manca de nutrients i oxigen.

La característica principal és que els signes i símptomes apareixen de manera sobtada i cal actuar amb rapidesa. De fet, les possibilitats de recuperar-se sense seqüeles d'un ictus depenen en gran mesura del temps que passa entre l'inici dels símptomes i el diagnòstic i el tractament definitiu.


Per reconèixer un ictus fàcilment, cal demanar a la persona que el pateix que faci tres coses:

Somriure. Permet detectar si la persona té dificultats per moure correctament els músculs de la cara i si hi ha asimetries en la mobilització.

Aixecar els dos braços i les cames. Aquesta acció ajuda a comprovar si hi ha debilitat o pèrdua de força en alguna extremitat superior i inferior.

Parlar. Mostra si la persona té problemes per parlar correctament.


Si la persona té problemes per fer alguna d’aquestes tres accions, cal trucar immediatament al 061 o portar-la al serveis d'urgències d'un hospital si no té problemes per caminar, perquè pugui ser atesa en el temps més breu possible.
 

 

Arxivat a:
Societat, salut, Ictus
Participació