Empreses

Tots els treballadors hauran de fitxar en entrar i sortir de l'empresa

El govern espanyol vol reformar l'Estatut dels Treballadors per millorar el control de les jornades laborals dels empleats

per Redacció, 2 de desembre de 2018 a les 16:05 |
Un treballador en una empresa de vehicles | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tots els treballadors hauran de fitxar l'entrada i sortida de l'empresa. El govern espanyol ha inclòs aquesta mesura en l'esborrany de la reforma laboral que ha enviat als sindicats i les associacions empresarials, segons ha avançat el diari econòmic Cinco Días.

Si la mesura tira endavant, l'Estatut dels Treballadors reconeixerà com un dret laboral bàsic de cada empleat el "conèixer la durada i la distribució de la seva jornada ordinària de treball, així com el seu horari de treball".


Les companyies seran les encarregades de registrar aquesta jornada. "Serà obligació de l'empresa registrar la jornada de cada treballador. Aquest registre de jornada serà diari i ha d'incloure l'horari concret d'entrada i sortida", assegura el nou text de l'article 34 de l'Estatut dels  Treballadors.

Les empreses hauran d'informar sobre les hores ordinàries i extraordinàries


Les empreses també hauran d'informar al treballador una vegada al mes de la relació d'hores ordinàries i extraordinàries realitzades.

La proposta de l'executiu de Pedro Sánchez recull també que "els convenis col·lectius podran establir la forma d'organització del registre de jornada i d'accés al mateix de la persona treballadora". Així mateix s'inclourà en l'article 35 que "els representants dels treballadors seran informats mensualment per l'empresari sobre el compliment del que disposa aquest apartat".


Pel que fa a les hores extra, l'empresari també ha d'informar mensualment als representants dels treballadors sobre les hores extraordinàries que ha fet cada empleat, sigui quina sigui la seva forma de compensació. Per això obliga a l'empresa a enviar el registre laboral.

 

Participació