Foto de grup de la Junta del Carnaval amb el cartell de la propera edició | Ramon Estany
Carnaval 2019

El Carnaval de Solsona presenta els caps de cartell amb Carme Ruscalleda de Matarruc d'Honor

per Ramon Estany
Foto de grup de la Junta del Carnaval amb el cartell de la propera edició | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La triestrellada cuinera de Sant Pol de Mar Carme Ruscalleda serà la Matarruc d'Honor del carnaval de Solsona 2019. La Junta del Carnaval ho va confirmar divendres al vespre davant l'assemblea dels socis, en haver-se desvetllat aquests dies a causa d'una filtració. Així doncs, una de les sorpreses de cada carnaval ja se sap uns mesos abans. Però els socis que van assistir a l'assemblea de divendres van poder conèixer de primera mà altres novetats, com quins seran els grups musicals de les nits del Carnaval.

Assistents a l'assemblea Foto: Ramon Estany


Així, el grup lleidatà LASTA SANCO obrirà la nit el dijous28 de febrer, amb els cap de cartell valencians AUXILI amb els dj PD NANFU i SALAXIC.

El divendres 1 de març, serà el torn dels solsonins LA QUINTA DEL BARRIO, els colombians CHE SUDAKA amb un estil molt semblant als de Pegatina, i el grup de versions SIXTUS.
El dissabte 2 de març, la festa anirà a càrrec de DR PRATS, que presenten nou disc, LA MULATA, un grup encara poc conegut , que fan salsa, i l'ORQUESTRA TROPICAL, amb les seves versions.

Dilluns 4 de març, serà el torn del DJ CARNESTOLTES, BANDA NEON, que ja va venir per Festa Major, i DJ JAM-NINGÚ.
Per la nit de dimarts 5 de març i les disfresses, s'aposta pel mateix cartell d'anys anteriors i que funciona molt bé, amb NOVA SATURNO i BAND THE ROCK.

Entre les novetats dels actes, es va avançar que l'entrega dels Bojos es desplaça al Teatre Comarcal, per facilitar-ne la preparació i la proximitat amb la posada de bates. També es va anunciar un nou acte sorpresa pel Dijous Gras.
Nova campanya de mecenatge de gegantó infantil
Es va presentar una nova rèplica xica dels gegants del Carnaval. Enguany es farà el mecenatge de l'Olimpic Xic, i es podran fer les mateixes aportacions que anys anteriors:
De 10 a 24 Euros, s'obtindrà un diploma d'agraïment.
De 25 a 49 Euros, s'obtindrà el diploma, i un pedaç per a la bata.
A partir de 50 Euros, Diploma, pedaç i el nom gravat al cavallet.
Enguany s'afegeix la possibilitat que amb qualsevol aportació, s'obsequiarà al donant amb una xapa commemorativa.
Un nou conte il·lustrat del Carnaval
Un altre novetat d'aquest Carnaval serà la presentació i posada a la venda, ja poc abans de Nadal, de LA PETITA HISTÒRIA DEL CARNAVAL DE SOLSONA, d'Editorial Mediterrània amb il·lustracions de Pilarín Bayés.
Variacions a la Junta
D'altra banda, el president de l'Associació de Festes, va anunciar dues baixes a la Junta, per motius personals i de feina, el Pol Riu i la M. Àngels Guilanya.
 
Participació