Reconeixement

El Govern reconeix amb la Placa Macià a la Fundació Volem Feina

per Redacció , 29 de novembre de 2018 a les 07:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat ha acordat aquesta setmana atorgar la Medalla al treball President Macià a quinze persones i la Placa al treball President Macià a cinc entitats. Aquests guardons reconeixen persones que hagin destacat per les seves qualitats o mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals, dins del món del treball.
 

Així mateix, reconeixen empreses o organitzacions que hagin destacat en alguna de les categories de seguretat i salut en el treball; igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar; responsabilitat social empresarial; foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat.
 

Les medalles i plaques al treball President Macià es van crear l’any 1938 i són obertes a qualsevol persona o entitat.

Entre els guardonats, hi ha la fundació solsonina Volem Feina, en la categoria d’Igualtat d’Oportunitats i conciliació de la vida personal, laboral i familiar: L’entitat és un referent al territori en els àmbits d’actuació en els quals treballa: les persones, el medi ambient i la sostenibilitat. La seva tasca a la comarca del Solsonès juga un paper clau en la reincorporació al mercat de treball de persones amb problemàtiques diverses o en risc d’exclusió social mitjançant programes d’inserció personalitzats i adreçats als col·lectius més febles durant més de trenta anys.

 
S’ha de tenir en compte l’àmbit geogràfic i demogràfic del servei que ofereixen, un territori una mica aïllat, i que gràcies a la seva gent i entitats com la Fundació Volem Feina, ha sabut reinventar-se i sortir endavant. La llunyania dels recursos i la ruralitat de la zona, l’han convertit en una entitat amb un caràcter fort i flexible. Tot això, fa que hi hagi una diversitat molt àmplia de problemàtiques i de disposicions al canvi; un gran ventall d’edats; diferents nivells d’adaptació al servei; necessitat de seguiments individualitzats.
 
L’entitat ha anat creixent al llarg dels anys, des d’uns inicis molt precaris, passant per la seva constitució l’any 2000 amb personalitat jurídica pròpia fins a l’actualitat. Disposa, en comparació als seus inicis, d’una àmplia gamma de serveis i equipaments que, sumats a la professionalització de la seva plantilla, l’ha convertit en un referent dins del sector.
 
Des de la Fundació Volem Feina, i amb la creença que la inserció laboral és una excel·lent eina per a la inclusió social, es gestionen programes: d’inserció laboral; emergència social; atenció als transeünts; orientació i intermediació laboral i borsa de treball; transport adaptat per a persones amb dificultat de mobilitat; i la Xarxa d’agents cívics escolars.
 
La Fundació, juntament amb d’altres plataformes locals, ha col·laborat i aportat solucions ambientals dins del sector de la gestió i reciclatge de residus, amb preferència per la recuperació i reutilització, i s’encarrega de la gestió de la Deixalleria de Solsona, que dona servei a tot el territori de la comarca del Solsonès.

 

Participació