Solsona activa en fase d’alerta el dispositiu d’emergència per nevades

Des de primera hora es mobilitzen mitjans per netejar vies i escampar potassa

per Redacció, 2 de febrer de 2012 a les 12:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de febrer de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Plaça de Sant Joan aquest matí Foto: AJ. Solsona

A les 12 del migdia d’avui, dijous, l’Ajuntament de Solsona ha activat en fase d’alerta el Manual d’actuació per a nevades del Pla de protecció civil de la ciutat. Entre les mesures que s’estan adoptant, hi ha la mobilització del grup local d’intervenció, l’escampada de potassa en els indrets potencialment perillosos per la presència de gel i la previsió de reorganització horària dels efectius de la brigada municipal. La precipitació que s’ha reprès aquest matí, per ara no cessa, si bé no deixa encara gruixos importants de neu. 
 
Des d’abans de les vuit del matí la brigada municipal ha iniciat tasques de neteja i escampada de potassa per les gelades als accessos als centres escolars i algunes vies més afectades del municipi, sobretot dels indrets més obacs. 
 
Segons fonts de la Policia Local, dins el terme municipal de Solsona no s’ha produït fins ara cap incidència relacionada amb la nevada. Es recomana extremar les precaucions a vianants i conductors pel risc de plaques de gel. En cas que s’hagi de comunicar alguna emergència o que es detecti alguna zona on sigui necessària una intervenció de neteja, es demana a la ciutadania que es posi en contacte amb la Policia Local a través del telèfon 973483040. 
 
El consistori recorda els veïns l’obligació de retirar la neu de les voreres de davant de casa si s’acumulen gruixos importants. Davant l’onada de fred, s’aconsella els veïns que viuen en zones aïllades que mantinguin un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i que protegeixin amb draps la clau de pas de l’aigua. També es recomana protegir els comptadors d’aigua exteriors. 
 
El 30 de novembre passat l’Ajuntament va dur a terme la reunió prèvia que preveu el Comitè municipal d’emergència en cas de nevades per tenir a punt el dispositiu d’actuació. S’hi va revisar el protocol i es van distribuir els mitjans humans i tècnics disponibles per zones del municipi.

 

Participació