Llibres

Un llibre repassarà en mil imatges la història recent de Solsona

per Ramon Estany, Solsona | 15 de novembre de 2018 a les 11:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
S'ha posat en marxa la confecció del  col·leccionable “L’Abans. Solsona. Recull gràfic (1891-1976), que recullirà la transformació històrica de la ciutat des de finals de segle XIX  l’any 1891 fins a l'arribada dels ajuntaments democràtics, el 1976, a partir de milers de fotografies aportades pels solsonins i solsonines.


“L’Abans. Solsona Recull gràfic (1891-1976)” serà un llibre de fotografies de Solsona i el seu terme municipal editat en fascicles col·leccionables que reculliran la transformació històrica de la ciutat des de finals del segle XIX fins a l'inici de la democràcia, a finals dels 70. Editat per l'ajuntament de Solsona i l’editorial Efadós, el primer fascicle del col·leccionable és previst que surti a la venda per Sant Jordi de l'any vinent, en lliuraments setmanals. 


Per la seva banda, els coordinadors de la publicació, Albert Colell i Joan Ramon Nova, han explicat a NacióSolsona que l’eix fonamental del llibre són les persones i, els solsonins i solsonines, en són protagonistes. En aquest sentit, el recull gràfic s’estructura en diversos blocs temàtics que mostren la vida quotidiana de Solsona, els seus paisatges i edificis rellevants, les festes, les entitats, les escoles, el treball i els esdeveniments històrics més importants d’aquest període de temps. Els autors també en destaquen, molt especialment, l’ampli procés participatiu que es  porta a terme en l’elaboració d’aquesta publicació, que ha banda del ric arxiu documental d'algunes col·leccions privades, han iniciat una campanya entre particulars i entitats per aconseguir més imatges que il·lustrin la vida quotidiana de Solsona d'aquest interval de temps. Per aquest motiu, un equip tècnic professional digitalitzarà les fotografies que es cedeixin i les retornaran als seus propietaris en 3 o 4 dies.
Nova ha afegit que a part de les fotografies, el llibre comptarà amb petits textos que explicaran els diferents temes del llibre, que amb la voluntat de ser una obra coral, comptarà amb la participació d'escriptors i historiadors locals.


A més, amb totes les fotografies recollides, que calculen que arribaran a unes 5.000 o 6.000, es farà un arxiu digitalitzat que es dipositarà a l'Arxiu Comarcal del Solsonès.

Tots aquells que vulguin col·laborar aportant fotografies, poden adreçar-se a:

Albert Colell (610 189 665) o Joan Ramon Nova (698 794 069) o a la Editorial Efadós (93 673 12 12) solsona@efados.cat

 

 

Participació