Xerrada

L’economia feminista en l’organització del treball centra la pròxima xerrada del cicle de Dones de l’Actua

Dissabte 17 de novembre a les 11 del matí al Casal La Fura

per Redacció, Solsona | 14 de novembre de 2018 a les 16:45 |
Xerrada sobre cooperatives d'oficis i serveis de dijous passat a la Biblioteca de Solsona dins del cicle d'Economia Social i Solidària de L'Actua
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Hi intervindran Elba Mansilla, experta en potències i reptes de l’Economia Social i Solidària per a l’autoorganització de les dones i Maria Barcons, investigadora del Grup de recerca Antígona, drets i societat amb perspectiva de gènere
Què entenem per economia feminista i què pot aportar a l’autoorganització de les dones i la transformació social? El pròxim dissabte Solsona acollirà un nou acte dins el cicle “Dones, temps, economia i món rural”, organitzat per la cooperativa l’Arada en el marc del programa Actua. Se centrarà en economia i comptarà amb la participació d’Elba Mansilla (vinculada a diferents moviments cooperatius) i la investigadora local Maria Barcons, de Clariana de Cardener, la qual és investigadora del grup Antígona.


L’acte, obert a tothom, se celebrarà a les 11 del matí al Casal Popular la Fura, i compta amb la col·laboració del grup de gèneres vinculat a aquesta entitat solsonina. Forma part del cicle de Dones que aquesta tardor acullen els municipis de Solsona i Torà. En aquest sentit, el 21 de novembre hi haurà un nou acte sobre dones i associacionisme professional al mon rural i, el 28 de novembre, una xerrada sobre l’envelliment i les dones. Clourà el programa un acte sobre exemples i gestió de cures des de l’Economia Social i Solidària, el dia 5 de desembre.

Per la cita del dissabte, es comptarà amb la participació d’Elba Mansilla. És llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Sòcia fundadora de la cooperativa la Ciutat Invisible, on treballa com a investigadora i docent en temàtiques relacionades amb l’Economia Feminista i l’Economia Solidària. També coordina l’àrea de formació de l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona (Coòpolis) i és col·laboradora de la Comissió d’Economies feministes de la Xarxa d’Economia Solidària (XES). La seva activitat investigadora s’ha centrat principalment en els potencials i reptes de l’Economia Social i Solidària per a l’autoorganització de les dones i la transformació social feminista.


També hi prendrà part Maria Barcons. Nascuda a Clariana de Cardener, és investigadora i tècnica de recerca del Grup de recerca Antígona, drets i societat amb perspectiva de gènere. Les seves investigacions s’emmarquen en l’àmbit del gènere, dret i polítiques públiques. I més concretament a la recerca sobre matrimonis forçats, prostitució i violències contra les dones. Tot plegat des d’aspectes sòcio-jurídics, violències sexuals i plans d’igualtat a les empreses.

El programa “Dones, Temps, Economia i Món rural” s’emmarca en el programa Actua, que compta amb el finançament del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Solsona i Torà i de dues entitats locals: el grup de gèneres del Casal Popular la Fura i l’Associació de Dones del Solsonès.

 

Participació