Reconeixement

Albert Fontelles, Anna Montraveta i Pere Rafart, primers candidats al Premi Solsonès

El Consell Cultural Francesc Ribalta llança aquest guardó anual que vol destacar aquelles persones o entitats del Solsonès que han sobresortit en les seves disciplines

per Redacció, Solsonès, 6 de novembre de 2018 a les 15:55 |
Albert Fontelles, Anna Montraveta i Pere Rafart, primers candidats al Premi Solsonès

El Consell Comarcal del Solsonès, a través del Consell Cultural Francesc Ribalta, enceta el reconeixement del Premi Solsonès, a persones o entitats de la comarca que, al llarg de l’any, han sobresortit en les seves disciplines i han donat a conèixer el Solsonès. Aquest reconeixement tindrà una periodicitat anual llevat de quan s’alterni amb el Premi Signum, que es celebrarà un cop cada quatre anys.

El Consell Cultural Francesc Ribalta proposa tres candidats premiats, en el benentès que, el fet de ser candidat ja és un reconeixement que es fa vers aquella persona o entitat. El procés d’elecció serà a través de votació popular i, l’acte d’atorgament del premi tindrà lloc a finals d’any, coincidint amb la campanya nadalenca.


Per poder votar, hi ha dues opcions:

1. Telemàticament, a través de la plataforma “solsones.eixams.com” (també s’hi pot accedir a través de la pàgina web del Consell Comarcal del Solsonès). Només es podrà emetre un vot. Els votants han d’haver complert els 16 anys.

IMPORTANT: Els que no estan inscrits en el registre de participació ciutadana ho hauran de fer abans d’emetre el vot. La resposta de validació és de 24 hores en dies laborals (en cas d’inscriure’s divendres, no serà fins dilluns).

2. Presencialment, a la seu del Consell Comarcal del Solsonès; es demanarà el núm. de DNI.


La data límit per emetre els vots serà el dia 30 de novembre de 2018.

CANDIDATS PREMI SOLSONÈS 2018

-  ALBERT FONTELLES RAMONET: Estudi i recuperació del patrimoni musical de Solsona: “Ballet de Solsona”, estrenat per Pasqua, i la “Batalla de Peracamps”, amb la Cobla Ciutat de Solsona. Geganter d’honor 2018. Obra “Elegíaca”, sardana que va obtenir l’accèssit al premi “Joventut a la Sardana de l’any 2017”

- ANNA MONTRAVETA RIU: Pubilla de Solsona el 2016, el 24 de setembre de 2017 va rebre la banda de Pubilla de Catalunya en el certamen celebrat a Sta. Pau. Al llarg de tot el seu mandat, ha donat a conèixer el Solsonès i les seves tradicions arreu de Catalunya.

- PERE RAFART ARZA: Guanyador del premi nacional de màgia Memorial Ascanio 2017, primer en els premis nacionals de cartomàgia 2017, Mag de l’any 2017. La seva “màgia còmica” li va valer el segon lloc del World Championship of Magics (Campionat del Món de Màgia) celebrat a Seül el juliol de 2018.

 

Participació