Recollida selectiva a Canalda

per Kanavita/ Redacció
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Segons informa el diari digital de Canalda, Kanavita, aquest inici de tardor s'han instal·lat a Canalda els contenidors de recollida selectiva de vidre, envasos i paper després d'anys de reclamar-los.
Com explica el digital, fins ara, reciclar a Canalda era un acte de militància; els contenidors més propers es trobaven al port del Comte (10 km), Montnou (11 km), Sant Llorenç del Morunys (12,5 km) o Lladurs (20 km). Sovint els canaldencs recicladors aprofitaven els desplaçaments per portar aquestes deixalles a un d'aquests punts. Però no tot són facilitats, a Sant Llorenç, per exemple, fan el porta a porta i a l'espai "àrea d'emergència" situat darrere l'oficina de turisme només accepten material del propi municipi. Algunes cases de turisme rural que fan recollida selectiva acabaven abocant tot el material barrejat als únics contenidors de deixalles.

Les deixalles orgàniques no es recullen i, com s'ha fet des de sempre a pagès, cada casa els ha d'assumir i tractar a casa seva. Anys enrere el Consell Comarcal del Solsonès va regalar un compostador de restes orgàniques a cada casa.
El butlletí de Canalda valora positivament que el Consell Comarcal hagi instal·lat prop del nucli de Canalda els contenidors dels residus més habituals, ara, puntualitza,  caldria que s'endrecés el lloc, s'hauria d'aplanar el terra i fer una paret darrere els contenidors per tal d'evitar les esllavissades.
Participació