Barbens i Calvet, durant la roda de premsa | Ramon Estany
Eleccions Municipals 2019

Marc Barbens considera que aquesta ha estat una legislatura encallada

Barbens ha estat escollit com a candidat a l’alcaldia de Solsona al capdavant de la candidatura “Junts per Solsona” i incorporarà col·laboracions ciutadanes més enllà dels partits polítics

per Redacció
Barbens i Calvet, durant la roda de premsa | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

Marc Barbens serà el cap de llista de Junts per Solsona als propers comicis municipals. L’assemblea oberta celebrada ahir a la nit així ho va ratificar amb el 100 % dels vots favorables. També es va aprovar que la nova proposta tingui un caràcter específic per Solsona i tingui les mans lliures per poder treballar amb d’altres sectors no procedents dels partits polítics que s’hi vulguin sumar. Segons va explicar Barbens, hi ha la voluntat d’incorporar “més veus, més pluralitat, més talent, més debat a la ciutat, nosaltres ho volem fer recollint el coneixement de solsonines i solsonins que vulguin col·laborar-hi, ja sigui figurant o no a les llistes”. 
El candidat de Junts per Solsona ha posat èmfasi en el fet d’escollir el cap de llista mitjançant un procés de primàries obertes a tota la ciutadania. “A dia d’avui, molts parlen de democratitzar els partits, de participació o de transparència però a l’hora d’escollir els candidats s’opta pel dit diví”, va argumentar Barbens. “La forma amb la qual hem escollit nosaltres el candidat quedarà instaurada per futures ocasions i dóna la possibilitat que tothom pugui presentar-se i també mostrar l’acord o el desacord amb les persones que fan el pas”, va afegir. 

Barbens ha destacat que el factor fonamental que l’ha fet decidir a donar aquest pas és l’equip de persones que té al costat. “És una sort saber que tens el suport de tots els membres per seguir treballant, que pots comptar amb la seva col·laboració en els bons i en els mals moments i que cada dia t’ajuden a millorar”, va destacar Barbens. Així mateix, va fer palès que es tracta d’un grup heterogeni, que es complementa entre sí i que toca molts sectors de la ciutat. 
Un altre motiu que ha fet decantar la balança i ha motivat el candidat a encapçalar Junts per Solsona és que el grup que l’acompanya i ell mateix ja disposen d’experiència a l’Ajuntament i creuen que és positiu que es doni estabilitat i solidesa a la gran renovació que es va fer fa quatre anys. “No vull que això s’entengui com que si no m’hi posava jo no hi havia ningú més, perquè mai ningú és imprescindible enlloc i per sort a Solsona hi ha molta gent preparada que podria entomar perfectament aquest repte”, va manifestar el candidat.
El tercer argument exposat per Barbens se sustenta en l’estima que té vers la ciutat. “És un orgull simplement passejar-hi, endinsar-se en els carrers o ensenyar-la als visitants. Poder treballar per millorar-la des de l’Ajuntament és un honor”, exposava el candidat. Així mateix, argumentava que havia estat una legislatura encallada per molts motius: ”El primer d’ells és l’absència de l’alcalde, que no només l’hem notat els regidors sinó també els veïns. En segon lloc, per la resta del govern municipal. D’una banda, alguns regidors no han tingut la suficient dedicació vers la tasca encomanada i d’altres s’han dedicat a altres administracions o no han estat a l’alçada”. 
En aquest sentit, Barbens va mencionar una sèrie de temes que s’han vist paralitzats per la manca d’impuls polític: el porta a porta havia d’entrar en funcionament l’1 de gener de 2018 i s’ha postposat per estratègia política fins la propera legislatura; el tanatori municipal també es prorrogarà per a la propera legislatura. El mateix passarà amb la Casa dels Gegants del Carnaval dins l’Illa Cultural. El candidat de Junts per Solsona va defensar que “cal evolucionar amb la programació i la visió de la cultura que té la ciutat i que segueix igual durant 12 anys en mans de la mateixa regidora”. L’atenció a les persones, la planificació industrial, la seguretat, la revisió de l’IBI, els equipaments esportius, l’habitatge, la revitalització del nucli antic, l’escola Els Petits Gegants, l’estratègia comuna sobre el comerç o l’estat d’algunes vies i carrers, entre d’altres, són qüestions que també va avançar que tindrà en compte i que l’equip presentarà propostes. 

L’últim argument feia referència al procés que viu el país des de la sentència del TC a l’Estatut. “El moment és greu però també apassionant”, va exposar. “No és fàcil acceptar responsabilitats polítiques actualment pels riscos que comporta, en tenim molts exemples, però a mi aquest fet no m’espanta. De cara al futur, des dels ajuntaments segurament també haurem de prendre moltes decisions valentes però cal tenir fermesa i determinació. Si no és així, és millor no posar-s’hi”, argumentava Barbens. 

El nou cap de llista de Junts per Solsona va agrair al conseller Calvet la seva assistència a l’acte i va remarcar la bona predisposició i escolta davant les importants peticions formulades i que seguiran vetllant com “la carretera de Berga, la connexió amb Barcelona o el sòl industrial”. Per la seva banda, Calvet va expressar un sincer agraïment per haver-lo convidat a l’assemblea. El conseller va remarcar que “el Marc és una d’aquelles persones que quan parla de Solsona i del país li brillen els ulls i això és símptoma de compromís i de confiança”.
 
“El projecte del Marc vol oferir una millor qualitat de vida a la gent de Solsona”, va remarcar Calvet. També va manifestar públicament que es posava a la disposició del Marc i el seu equip per “poder aportar tots els coneixements de visió territorial, d’infraestructures i mediambiental necessaris per construir el model de ciutat que Junts per Solsona durà en el seu programa electoral”.

 Per últim, va explicar que el satisfeia gratament “la idea dels companys de Solsona d’obrir les portes del projecte a nous sectors en la línia que va fer el president Puigdemont a l’hora de configurar Junts per Catalunya”. “Ser hereus d’aquesta manera d’obrar transversal i unitària és el què ens demana el País” va reblar.
Participació